Márki-Zay Pétert fogadták az amerikai Külügyminisztériumban

Márki-Zay Pétert fogadták az amerikai Külügyminisztériumban

2019. május 13. - 18:16

 

A mai Trump–Orbán találkozót megelőzte egy másik találkozó. A Mindenki Magyarországa Mozgalom két elnökségi tagját, Márki-Zay Pétert és Kész Zoltánt fogadták az amerikai kormány külügyi képviselői.

Márki-Zay Péter és Kész Zoltán az amerikai Külügyminisztériumban

A Mindenki Magyarországa Mozgalom közleménye szerint a találkozón szóba került Magyarország NATO-tagsága és a magyar–orosz kapcsolatok ügye is. Márki-Zay Péter és Kész Zoltán aggodalmát fejezte ki az orosz kémbank és a növekvő orosz befolyás miatt. Az elmúlt napokban republikánus és demokrata politikusok szintén aggodalmuknak adtak hangot Orbán Viktor amerikai látogatása miatt, és felszólították az elnököt, hogy ítélje el Magyarországot a szabad sajtó és a demokratikus értékek sárba tiprása miatt.

Márki-Zay Péter a mai megbeszélésen megerősítette, hogy Orbán Viktor nem egyenlő Magyarországgal, és van alternatívája a jelenlegi kormánynak. A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke elmondta, hogy Orbán Viktor csak névleg bevándorlásellenes, valójában több tízezer migránst fogadott be, ezek között bűnözők és Amerikában körözött arab terroristák is voltak. Hangsúlyozta: a magyar emberek szabadságszeretők, akik többször bizonyították történelmük során, hogy képesek megharcolni a szabadságukért. Márki-Zay Péter kifejtette, hogy Magyarországnak nyugaton van a helye. Szorosabb EU-partnerségre kell törekedni és jó kapcsolatra az USA-val. A közös katonai szövetség biztonsága miatt fontos, hogy Magyarország a természetes partnereivel törekedjen jó kapcsolatra, és ne Kínával vagy Oroszországgal.