Levélben adott magyarázatot a Jobbik tagságának Varga-Damm visszahívására Jakab Péter pártelnök

Levélben adott magyarázatot a Jobbik tagságának Varga-Damm visszahívására Jakab Péter pártelnök

2020. május 21. - 13:58

 

Mandátumának visszaadására szólította fel tegnap Varga-Damm Andreát a Jobbik elnöksége. Mint arról korábban beszámoltunk, a képviselő volt a témafelelőse annak a törvényjavaslatnak, amelynek a megszavazása után bocsánatot kért a Jobbik. Jakab Péter pártelnök ma egy portálunkhoz is eljutott levélben írta meg a Jobbik tagjainak a döntés okait.

Forrás: Facebook/Jakab Péter

Jakab Péter az alábbi levelet küldte a tagságnak:

„Tisztelt Jobbikos Tagtársam!
Mint bizonyára már mindannyian tudjátok, a keddi szavazásunk az állampárti megfigyelőrendszerről komoly károkat okozott a Jobbiknak. A frakcióvezetés meg is tette azt, amit talán eddig még senki, vagy csak kevesen a magyar politikatörténetben: bocsánatot kértünk a választóktól, és beismertük, hogy hibáztunk.

Ugyanezt vártuk volna a szakterületért felelős szakpolitikusunktól, Varga-Damm Andreától is, aki azonban a hiba elismerése helyett a közösségi médiában butának, tudatlannak állította be azokat a választókat, akik nem értenek vele egyet. Ilyet egy felelős politikus nem engedhet meg magának, hiszen nekünk ezek a választók a szövetségeseink, akikkel együtt kell lebontanunk ezt az átkozott rendszert. Emellett sajnálatos az is, hogy Andreát az elmúlt fél évben többször kellett figyelmeztetnünk, mert szembe ment a párt kommunikációjával és belső szabályaival.

Mindezek miatt döntött úgy az elnökség, hogy visszahívja Andreát a mandátumából. Nem azért, mert hibázott, hiszen mindannyian emberek vagyunk és jót akarunk ennek az országnak, ebben pedig benne van a hiba lehetősége. De, ha valaki ezt nem képes belátni, sőt nyíltan a választót teszi meg bűnbakká, az nehezíti a ti munkátokat is, és nem lehet szankciók nélkül hagyni.

Csak remélni tudjuk, hogy Andrea nem hagyja cserben a Jobbik közösségét, és visszaadja mandátumát.

Egy csapat csak akkor tud sikereket elérni, ha minden játékosa a közös célokért küzd, és nem saját magáért.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke"

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.