Hirdetés

Leváltották a kormányhivatal egyik vezető munkatársát, miután Orbán Balázs nem létező céget tett felelőssé a trágyaszag miatt

Leváltották a kormányhivatal egyik vezető munkatársát, miután Orbán Balázs nem létező céget tett felelőssé a trágyaszag miatt

2019. szeptember 13. - 15:13

 

A Miniszterelnökség utasította vizsgálatra a kormányhivatal vezetőjét, ennek eredménye a döntés – írja a Népszava.

Illusztráció: pixabay.com

Hirdetés

A Pest Megyei Kormányhivatal vezetője leváltotta azt a vezető munkatársát, aki téves tájékoztatást nyújtott az augusztus eleji, Budapesten, illetve Fejér és Pest megyében terjedő trágyaszag ügyében – tudta meg az Origo. A kormányhivatal vezetőjét a Miniszterelnökség utasította vizsgálatra, ennek eredménye a döntés.

Augusztus elején néhány napra rendkívül büdös volt Fejér és Pest megyében, a szagfelhő egy időre beterítette a fővárost is. Az interneten elterjedt egy álhír, miszerint a Felcsút közelében lévő Óbarokon működő „Óbarok Kerti Vasút Kft.” a felelős a bűzért, mert új parkerdőt telepítettek és trágyáztak. Hamar kiderül azonban, hogy ilyen nevű kft. nincs a magyar cégadatbázisban.

Ennek ellenére, amikor Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselő azt kérdezte a Miniszterelnökségtől, hogy ki a felelős a bűzért, Orbán Balázs államtitkár a nem létező céget tette felelőssé. Hasonlóan kínos, hogy állította: „A bejelentéseket és a hatósági vizsgálat megkezdését követően az érintettek a kifogásolt szaghatást megszüntették”.

Orbán Balázs ezután bejelentette, hogy személyi következményei lesznek annak, ha kiderül, hogy a kormányhivatal hibás tájékoztatást adott a Miniszterelnökségnek.  


 
Hirdetés

Friss hozzászólások