Hirdetés

Leváltaná az orvosi kamara ellenzéke a tizenhat éve hivatalban levő elnököt

Leváltaná az orvosi kamara ellenzéke a tizenhat éve hivatalban levő elnököt

2019. szeptember 19. - 16:07

 

Nemcsak Éger István elnököt, hanem az egész elnökséget leváltaná az Újratervezés.

Kincses Gyula. Forrás: youtube.com

Hirdetés

Kincses Gyula egykori államtitkárt, egészségügyi szakértőt jelöli a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnökének az Újratervezés (ÚT) – számolt be a Magyar Hang. A MOK belső ellenzékének számító csoport ezzel hivatalosan is kihívója a kamarát 16 éve vezető Éger Istvánnak.

A szakértő az MDF színeiben tagja volt az első szabadon választott Országgyűlésnek, 1997 óta azonban pártonkívüliként foglalkozik egészségügyi szakpolitikával. A lap szerint az ÚT kihívója az első Orbán-kormány, valamint Medgyessy Péter és Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatt is betöltött tanácsadói és államtitkári tisztséget.

Kincses Gyula jelölését az ÚT szóvivője, Hegedűs Zsolt jelentette be a Medicalonline.hu-nak adott interjújában. Úgy jellemezte a jelöltjüket, hogy jártas az államigazgatásban, és rendelkezik a pozíció betöltéséhez szükséges diplomáciai érzékkel, illetve szakmapolitikai tudással. Az ÚT egyébként nem csak az elnök leváltásában gondolkodik, a teljes elnökséggel ez a tervük.

Éger és az ÚT viszonya nem éppen szívélyes, az elnök korábban már éles kritikával illette mind a bérfejlesztési, mind a hálapénz visszaszorítására tett javaslataikat. Mint mondta: Ezzel csak feltalálták a meleg vizet.

Az orvosi kamara tisztújítása novemberben lesz, a kampány pedig szombaton indul: Éger Istvánék nagygyűlést hirdettek, mivel az egészségügyi kormányzattal folytatott hosszas bértárgyalások semmi eredményt nem hoztak. A rendezvényen képviseltetni fogja magát az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Pénzügyminisztérium is, várhatóan ígéretekkel fognak érkezni. A Magyar Hang szerint ha az ígéretekkel sikerül lecsillapítani a kedélyeket, az a MOK jelenlegi vezetését fogja segíteni a kamarai választáson.

via hvg.hu


 
Hirdetés

Friss hozzászólások