Közösen indul ősszel az ellenzék Dunakeszi vezetéséért is

Közösen indul ősszel az ellenzék Dunakeszi vezetéséért is

2019. június 09. - 12:53

 

Öt párt közösen indítja Gerner Pétert a polgármesteri posztért Dunakeszin, jelentette be mai sajtótájékoztatóján a jelölt, aki a DK, az MSZP, az LMP, a Momentum, a Jobbik és a közös indulást ugyancsak támogató Mindenki Magyarországa Mozgalom  – írja a merce.hu.

Fotó: Facebook / Rónai Sándor

Gerner Péter az ellenzék képviselőivel közösen állt ki az ezt bejelentő sajtótájékoztatóra ma délelőtt.

A sajtótájékoztatón Gerner közölte, az őszi önkormányzati választáson elsődleges cél a Fidesz helyi leváltása, ezért az összes ellenzéki párt félretette esetleges ellentéteit is.

A dunakeszi választók döntöttek tavaly és idén is, a többségük változást szeretnének, és azt, hogy a helyi ellenzéki pártok együtt, közösen kisebbségbe szorítsák a Fideszt. […] a dunakesziek már sokadjára mutatták meg, hogy a Fidesz legyőzhető”

– mondta el Rónai Sándor megválasztott DK-s EP-képviselő, és a választókerület 2018-as ellenzéki képviselőjelöltje, aki közölte, brüsszeli munkája mellett is aktívan részt vesz majd az őszi választási kampányban. Gernerről elmondta, „felkészült és elhivatott politikus” válna városvezetővé a személyében.

Gerner a maga részéről „civil menedzserként” köszönte meg a pártok belé vetett bizalmát, és mint mondta, „vállalja a polgármesteri jelölést és az ezzel járó várható fideszes támadásokat” is.