Kövér: Még nem dőlt el, hogy a Fidesz megy vagy marad a Néppártban

Kövér: Még nem dőlt el, hogy a Fidesz megy vagy marad a Néppártban

2019. július 10. - 06:45

 

A házelnök beszélt arról is, a közigazgatási bíróságok kérdése átmenetileg került le a napirendről, de egy éven belül nem veszik elő újra.

Forrás: wikimedia

A Fidesz az Európai Néppárt tagja szeretne maradni, mert az európai jövő befolyásolása szempontjából ott van jobb helye, ám a párt kiváró állásponton van, nem dőlt még el, hogy kilép-e vagy marad –mondta Kövér László házelnök, a Fidesz választmányi elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Kövér szerint

nem a Fidesznek fontos a Néppárt, hanem a Néppártnak a Fidesz.

A Néppárti Bölcsek Tanácsa már vizsgálja a Fidesz ügyét, Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben találkozott is velük, bár eleinte nem volt hajlandó fogadni őket. Június közepén kiderült, Orbán válaszai nem győzték meg a bölcseket.

Beszélt arról is, a kormányoldal csak a jogállamiságról szóló viták lezárásig vette le a napirendről a közigazgatási bíróságok megalakításának tervét. Azt mondja, a halasztás

nem a törvény minőségével, hanem azzal a teljesen irracionális nyomásgyakorlással és támadássorozattal függ össze, amelynek Magyarország ki volt téve az igazságszolgáltatás átalakítása miatt.

Kövér azt mondta, miután úgy látják, ettől jobb lenne a bíróságok rendszere, ha az idő megérik rá, újból elővehetik a törvényt, de ez a következő egy évben biztos nem következik be.

via hvg.hu