Kövér László megvétózta a felcsúti Orbán-szobrot

Kövér László megvétózta a felcsúti Orbán-szobrot

2019. június 21. - 12:05

 

Az Mfor.hu szúrta ki, hogy a jobbikos Jakab Péter hiába akart Orbán-szobrot állíttatni Felcsúton, Kövér László visszautasította a 2020-as költségvetési törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványát.

Asztali Orbán-mellszobrokat egy kínai webshoptól is lehet rendelni

Az ellenzéki képviselő Orbán Viktor szobrára a kormányfő felcsúti házánál, 100 ezer forintot különített volna el a Miniszterelnöki Kabinetiroda kommunikációs büdzséjéből. A maradék összeget Mészáros Lőrinccel pótoltatatta volna ki.

Jakab Péter ezzel indokolt.

Minden bukott diktátornak jár a szobor, hogy később legyen mit ledönteni. A fenti költség biztosítása mindössze 100.000 Forint erejéig érintené közvetlenül a költségvetést. A megvalósításhoz szükséges fennmaradó összeg fedezése érdekében javasoljuk Mészáros Lőrinc, mint Orbán Viktor vagyonkezelője bevonását a projektbe, hogy a pénz ne legyen akadály a beruházásnál várhatóan megjelenő túlárazás esetén se.

 

A jogalkotásban igen ritka házelnöki eljárásra Kövér László azért szánta el magát, mert szerinte a jobbikos módosító javaslata az Országgyűlés tekintélyét sérti, ezért az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/201. (II. 24.) OGY határozat (a továbbiakban: HHSZ) 29. § (3) bekezdés b) pontjában biztosított jogánál fogva az indítványt visszautasítja.

Kövér László tudatta, döntése ellen Jakab az Országgyűlés Igazságügyi bizottságához fordulhat.

via 24.hu