Korrupciót vár el beosztottjaitól a karcagi rendőrfőnök

Korrupciót vár el beosztottjaitól a karcagi rendőrfőnök

2019. július 17. - 12:32

 

Különleges eljárás jár a fontos embereknek Karcagon, de van, akire rá kell szállni. Erre maga a rendőrkapitány figyelmeztette a beosztottjait.

Forrás: wikipédia

A karcagi rendőrkapitányságot vezető Teleki Zoltán rendőr alezredes „differenciált intézkedés” lehetőségére emlékezteti a beosztottait, írja az Index egy birtokába került hangfelvétel alapján. Vagyis a fontos embereket nem szabad megbüntetni, másokra viszont rá kell szállni. A hangfelvételen arról beszél a rendőrkapitány, hogy csak azután büntessenek meg egy tilosban parkoló autót vagy tegyenek feljelentést, ha már tudják, kivel szemben járnak el.

A fontos embereket nem szabad bántani, a 'normális' embereket meg szabad büntetni, és vannak olyan karcagiak, akiket 'ütni-vágni kell', és amint lehet, feljelenteni.

Teleki azért hívta fel ismételten erre beosztottjai figyelmét, mert egyikük feljelentette a városi kórház főigazgatóját, mert az jogosulatlanul parkolt a mozgáskorlátozottak számára fenntartott helyen. A rendőrfőnök azzal példálózott, hogy a kórházvezetéssel ápolt jó kapcsolata miatt már többször el tudta érni, hogy beosztottjai előre kerüljenek a különböző várólistákon. A felvétel szerint több rendőr is felhívja Teleki figyelmét, hogy ez korrupció, az alezredest azonban ez nem érdekli.

„Hiába jártok el jogszerűen. Ez nem szül jót, mert utána, ha valamit kérni akarunk, hogy könnyebb legyen nektek, az állománynak, majd egy jó nagy fityiszt mutatnak be nekem. Aztán nem fogom tudni elintézni, hogy orvoshoz menjetek, hogy a vérvétel meglegyen"

– hallható a felvételen, amelyen a rendőrkapitány azt is elmondja,

„Így tudunk együttműködni normálisan, ha segítjük egymást. Az összes többi dögevőt meg nyomjátok fölfele.“

A lapnak Teleki nem nyilatkozott, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője pedig azt mondta, visszautasítanak minden vádat, a kapitányság törvényesen működik.

via magyarnarancs.hu