Hirdetés

A korrupció ellen harcol a Jobbik

A korrupció ellen harcol a Jobbik

2019. április 16. - 17:32

 

Bana Tibor, a Jobbik alelnöke, EP-képviselőjelöltje és Szalayné Pánczél Ágnes jobbikos EP-képviselőjelölt tartott ma sajtótájékoztatót Veszprémben a párt európai parlamenti programjáról, amelynek középpontjában a korrupció elleni harc áll.

Fotó: Jobbik

Hirdetés

A sajtótájékoztatóról kiadott közleményben elsősorban a Fidesz korruptságát hangsúlyozzák.

„Ma már mindenki tudja: a Fidesz, személy szerint Orbán Viktor és a köré szerveződött maffia lenyúlja az uniós fejlesztési pénzeket, ezzel duplán károsítják meg a magyarokat. Nem elég, hogy a források egy részét ellopják, de még meg is bünteti az Európai Unió emiatt hazánkat. Ez nem egyszerű pénzlopás, hanem egy ország meglopása, a nemzeti érdekek figyelmen kívül hagyása. 

A korrupt rendszerek széthúzást, félelmet, kiszámíthatatlan jövőt hoznak el. A Jobbik a kiszámítható mindennapok megteremtésében érdekelt, egy szabad, biztonságos és igazságos Magyarországban" – írják.

A Jobbik fő célja ezért az EU-s pénzek elcsalásának megszüntetése. 

„Mivel a magyar ügyészség – és lényegében minden magyar hatóság – falaz a kormánynak, tőlük nem várhatunk érdemi lépéseket a korrupció visszaszorítása érdekében. A fenti okok miatt szeretnénk, ha hazánk csatlakozna az Európai Ügyészséghez. A Fidesz mereven elzárkózik ettől, mivel a haverok zsebének uniós forrásokkal való tömése, vagyis a gátlástalan lopás jelenti hatalmuk egyik pillérét. A Jobbik ezzel szemben – ahogy eddig, úgy most is – kiáll a csatlakozás és a korrupció felszámolása mellett, hiszen a korrupt politikusok kezéből ki kell csavarni a pénzesláda kulcsát, ezzel megszüntethetjük hatalmuk egyik támaszát"  – áll a közleményben.


 
Hirdetés

Friss hozzászólások