A korábbi buszmenetrend visszaállítását kérik ellenzéki képviselők Veszprémben

A korábbi buszmenetrend visszaállítását kérik ellenzéki képviselők Veszprémben

2020. május 07. - 14:29

 

Levélben kérték Porga Gyula veszprémi polgármestert a közgyűlés DK–Szakszervezetek frakciójának tagjai, hogy a V-Busz Kft. mielőbb állítsa vissza a március elején még érvényben lévő menetrendet. A veszélyhelyzet miatti korlátozás fokozatos feloldása miatt ugyanis a korábbinál jóval többen veszik igénybe a városban a tömegközlekedést, és egyes járatok túlzsúfolttá váltak.

Forrás: wikipédia

A képviselők az alábbi levelet küldték a polgármesternek:

„Tisztelt Polgármester Úr!

A május 4-i fokozatos 'nyitás' és a korlátozó intézkedések részbeni feloldása után egyre többekben fogalmazódik meg az igénye annak, hogy a veszprémi közösségi közlekedés járatsűrűségén újra változtatni kell annak érdekében, hogy a túlzsúfoltság az egyes járatokon elkerülhető legyen.

Polgármester úr nem látja még indokoltnak a kijárási korlátozások bevezetése előtti menetrend visszaállítását?

Bár tény, hogy az iskolák még nem nyitottak ki, az érettségizők miatt is jelentősen nőtt a forgalom, de egyre több intézmény, hivatal, munkahely nyit újra és emiatt egyre többen szeretnének busszal közlekedni. (A nagyszámú munkavállalót foglalkoztató cégek, így a Valeo és a Continental dolgozói arra panaszkodnak, hogy a 8 órás munkakezdéshez el sem tudnak busszal jutni.)

Az elmúlt napokban szemmel láthatóan nőtt a gépjárműforgalom is a városban, nyilvánvalóan azért is, mert a közösségi közlekedésben a járatok száma kevés.

A DK–Szakszervezetek frakció azt javasolja, hogy a V-Busz Kft. mielőbb állítsa vissza a március elején még érvényben lévő menetrendet!

Katanics Sándor (frakcióvezető); Guzslován Gábor (képviselő); Zakar Csaba (képviselő)"

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.