Könyvet írt Veszprém volt polgármestere – de nem a politikáról

Könyvet írt Veszprém volt polgármestere – de nem a politikáról

2020. február 28. - 11:20

 

Dióssy László tizenhat éven át, a rendszerváltástól 2006-ig volt Veszprém polgármestere. Közéleti pályafutása során számos különleges emberrel találkozott, számos érdekes esemény részese lehetett, ezekből írt meg hetvenhetet. A történetek most könyv formában is megjelennek, a bemutató március 6-án lesz.

„Közéleti szereplésem 20 éve bővelkedett érdekes, rendkívül szórakoztató, esetenként vidám eseményekben is. Ezek a sztorik megmutatják a döntések fonákját, fellebbentik a fátylat olyan történésekről, amelyek legtöbbször nem voltak ismertek a szélesebb közvélemény előtt. Felidézem a rendszerváltás utáni daliás időket, az érdekes ügyfeleket, bemutatok nagy embereket, leírok igazán izgalmas vagy éppen mulatságos külföldi útjaimon megesett történeteket. Talán sikerül érzékeltetnem, hogy a közhiedelemmel ellentétben, a polgármester is csak egy esendő ember, akit sokszor sodornak az események újabb és újabb kalandok felé" – írta az esemény meghívójában Dióssy László.

A könyvben olvashatunk többek között arról, hogyan lett polgármester 1990-ben, ellentmondásos kapcsolatáról dr. Horváth Balázzsal, egy balul sikerült hőlégballonos repülésről, találkozásáról Václav Havellel, az egykori legendás cseh elnökkel, de arról is, hogyan akarta Torgyán József beszervezni a kisgazdapártba. Bár a történetek zömmel kapcsolódnak az akkori politikai viszonyokhoz, mégsem a politikáról szólnak, és nincsenek bennük aktuálpolitikai utalások sem. Az izgalmas, elgondolkodtató és időnként mulatságos írások ugyanakkor bemutatják közel két évtized közéletét is.

A 77 történet dióhéjban című könyv bemutatója március 6-án, pénteken 17 órakor lesz Veszprémben a Betekints Hotelben.