Kizárták a Fideszből Szombathely fideszes alpolgármesterét

Kizárták a Fideszből Szombathely fideszes alpolgármesterét

2019. szeptember 06. - 14:06

 

„Bár Hende Csaba azt hazudja, hogy kiléptem a pártból, ez természetesen nem igaz. Magamtól soha nem léptem volna ki, mégis kötelességemnek éreztem, hogy elinduljak független jelöltként. Mert nem én hagytam cserben a szombathelyi Fideszt, hanem a szombathelyi Fidesz hagyta cserben szeretett városunkban a konzervatív szavazókat és a polgári értékeket" – írta Koczka Tibor abban a posztban, amelyben bejelentette, hogy hivatalosan is kizárták a szombathelyi Fideszből. 

Fotó: nyugat.hu

A város kormánypárti alpolgármestere azt írta, hogy nincs szégyellnivalója, ő ugyanott áll, ahol pályája elején indult, Szombathelyért akar dolgozni, nem pedig egy pártért. „Meggyőződésem, hogy a városnak nyugalomra, békére, együttműködésre, közös célokra és közös cselekvésre van szüksége. Az árkokat nem mélyíteni kell, hanem betemetni, de úgy, hogy nem engedünk az elveinkből" – tette hozzá a politikus. 

Koczka Tibor október 13-án függetlenként, de a Jobbik támogatásával indul a vasi megyeszékhely polgármesteri székéért. Néhány napja egy interjúban mesélt arról, hogy többek között azért szakítottak a Fidesz-szel, mert központilag mondták meg, hogy árulónak kell hívni az ellenzékieket. A városban februárban többségbe került az ellenzék, miután a kormánypárti polgármester viszonya elmérgesedett alpolgármesterével. 

via index.hu