Kizárnák a Jobbikból Varga-Damm Andreát

Kizárnák a Jobbikból Varga-Damm Andreát

2020. május 20. - 18:34

 

A keddi parlamenti szavazás után szerda délután kizárnák Varga-Damm Andreát a Jobbikból – értesült a hvg.hu több jobbikos forrásból. 

Forrás: Facebook/Varga-Damm Andrea

A Jobbik parlamenti frakciója ugyanis megszavazta azt a salátatörvényt, amellyel felhatalmazták a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatot arra, hogy gyakorlatilag mindent megtudhasson egy adott állampolgárról, a rendőrök pedig az ártatlanul meggyanúsítottak adatait is 20 évig őrizhetik. A téma felelőse Varga-Damm Andrea volt a Jobbiknál, aki információk szerint nem tájékoztatta megfelelően a pártot a törvényjavaslat tartalmáról, ezért nyomhattak igent a szavazásnál a Fidesszel együtt. A képviselő volt korábban a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke is, de a helyére a Jobbik Lukács László Györgyöt ültetné a jövőben.

A hvg.hu nformációi szerint a pártvezetés ezt nem tartja összeegyeztethetőnek a párttagsággal, ezért a szerda délutáni elnökségi és frakcióelnökségi ülésen megvitatják Varga-Damm kizárását.

A szavazásért a Jobbik szerda reggel közleményben kért elnézést, azt írták, hibáztak a 282 paragrafusból álló salátatörvény megszavazásakor. Portálunk öt kérdést küldött el az üggyel kapcsolatban Varga-Damm Andeának, de a képviselőnő a Jobbik sajtóosztályához irányított bennünket, hogy ott tudakoljuk meg a véleményét. 

Kovács Rajmund, a Jobbik Veszprémi Szervezetének elnöke, önkormányzati képviselő nemrég arról tájékoztatta portálunkat, hogy kitartanak dr. Varga-Damm Andrea mellett. Aktív tagja a helyi szervezetnek, támogatják a munkájában. Kizárása esetén a veszprémi szervezet sorsáról fognak dönteni hamarosan. 

 

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.