Kétmillió 700 ezer forintba került Harrach és Semjén szentpétervári hétvégéje

Kétmillió 700 ezer forintba került Harrach és Semjén szentpétervári hétvégéje

2019. július 26. - 07:19

 

A két politikus feleségével együtt utazott az orosz városba, ahol egy hivatalos program után két napig turistáskodtak.

Kétmillió hétszázezer forintba került Harrach Péter és Semjén Zsolt szentpétervári hétvégéje – erről az Országgyűlés Hivatala tájékoztatta az RTL Klub Híradóját.

A két politikus feleségével együtt utazott az orosz városba, ahol egy hivatalos program után két napig turistáskodtak. Az utazást a KDNP parlamenti frakciójának költségkeretére terhelték, vagyis közpénzből fizették.

A hírt először megíró 444.hu szerint összesen öten utaztak el, Semjén Zsolt, Semjénné Menus Erzsébet Gabriella, Harrach Péter, Harrach Péterné Nagy Csilla és Ujvári Sándor. A vendégeket Szentpéterváron fejenként 10 ezer rubellel, vagyis 5-ször 45 ezer forinttal fogadta a VIP-váróban a főkonzul és az első beosztott, majd a főkonzulátus kisbuszával utaztak el a belvárosi ötcsillagos hotelbe, a Corinthiába, amit még az oroszok is luxusszállónak neveznek.

A városban Semjénék röviden, egy 45 perces udvariassági találkozó erejéig találkoztak Szergej Szolovjovval, Szentpétervár Törvényhozása első alelnökével és Alekszandr Kusakkal, az Egységes Oroszországpárt frakcióvezető-helyettesével, és bár ez volt a szentpétervári látogatás egyetlen hivatalos programja, a két KDNP-s politikus péntektől vasárnapig a városban volt.

A kormányszóvivő az RTL Klubnak azt mondta, hogy ez bevett gyakorlat. Hollik István azt mondta: úgy tudja, hogy a feleségek utazását nem az állam fizette. A KDNP-nél is ugyanezt mondták, de részleteket nem árultak el.

via hvg.hu