Kész Zoltán

CÖF-ös bácsi árulkodott a Lovassy ügyében?

A Veszpresszó birtokába jutott levél írója nem először fenyeget pedagógusokat. Ő volt az egyik aláírója annak a levélnek is, amelyet idén tavasszal a budaörsi tanároknak címeztek. Kész Zoltán jegyzete.

Ezek ugyanazok

„Ennek lesznek következményei mind a tantestületre, mind az iskolára nézve. Erről magam fogok gondoskodni.” Többek között ezt írja az a férfi, aki feljelentette a Lovassy gimnáziumot a tankerületnél és a Fidesz országgyűlési képviselőjénél.

Sok veszítenivaló már nincs

A Veszpresszó is beszámolt arról, hogy dr. Balatincz Péter, ajkai traumatológus nyílt levelet tett közzé azzal kapcsolatban, hogy a Magyar Tramumatológusok Társasága elhalasztotta az akcióját, ami felhívta volna a politika figyelmét az egyre romló állapotokra. Most a Népszava készített interjút a Magyar Orvosi Kamara Veszprém megyei választó kerületi elnökével, hogy miért nem omlott még össze látványosan a baleseti ellátás.

Élhetőbb várost építenének Sümegen

Portálunk számolt be elsőként arról, hogy július 26-án tizenhat órán keresztül orvosi ügyelet nélkül maradt Sümeg és környéke. Végh László, a város kormánypárti polgármestere az önkormányzati tévében a fideszes kistérségi vezetőre, a szomszédos Csabrendek polgármesterére próbálta hárítani a felelősséget, valamint szankciókkal fenyegette a városban ellátást teljesítő orvosokat. Az orvosok reagálni szerettek volna az elhangzottakra, ezért levélben megkeresték a városi tévé szerkesztőségét, ahonnan azt a választ kapták, hogy jelenleg még arra sincs kapacitásuk, hogy elolvassák a levelet. Kovács Mihályt, az Élhetőbb Városért Egyesület színeiben induló sümegi polgármesterjelöltet kérdeztük az országos hírré duzzadt sümegi ügyről.