Kérdések Polt Péterhez és Pintér Sándorhoz

Kérdések Polt Péterhez és Pintér Sándorhoz

2019. október 07. - 08:12

 

A „zöld dossziés” Horváth András szerint szervezett bűnözői körök állhatnak bizonyos ügyek mögött, amelyek állami és önkormányzati források megcsapolására szerveződtek.

Horváth András. Fotó: Facebook

„Tehát: a felháborodáson-, a felvételek nyilvánosságra hozatalának etikai megítélésén-, a Fidesz sosem volt keresztény szellemiségén- és további élcelődéseken túl:
- Megindult-e már a büntető - vagy előkészítő - eljárás korrupciós bűncselekmények elkövetésének a gyanúja miatt az érintettek vonatkozásában?
- Nyomoz-e már a Kábítószer Osztály az ügyben?
- Tervezik-e vagyonosodási vizsgálat megindítását?
- Kenőpénzek elfogadásának gyanúja miatt zárolták-e már az érintettek számláit?
- Történt-e már házkutatás, foglaltak-e le számítógépeket vagy egyéb adathordozókat az ügyben?
- Meghallgatta-e már valamely ügyészi szerv Borkai Zsoltot vagy a szárnysegédjét?

Mindez annak a fényében fontos és érdekes, hogy ilyen típusú eljárási cselekményeket azonnal lefolytattak pl. a teljesen megalapozatlan rágalmakra épülő, Pikó András és csapatát érintő ügyben, ahogyan a NER eddigi 9 éve alatt számos olyan civil személyt, közéleti személyiséget, civil szervezetet vagy éppen gazdasági vállalkozást érintően, akiknek csak az volt a bűnük, hogy valamilyen módon megpróbáltak tenni a demokratikus rendszer torzulásai- vagy éppen a vállalkozói szabadságot sértő jelenségek ellen.
Urak! Az eddig napvilágot látott dokumentumok alapján az ügy hátterében szervezett bűnözői körök állhatnak, amelyek állami és önkormányzati források megcsapolására szerveződtek.
Nem lenne itt az ideje rámozdulni az ügyre?

S még egy idevágó kérdés, de már Borkai Zsolthoz:
A történtek fényében nem merült fel önben, hogy esetleg visszalép a polgármester jelöltségtől?”