Hirdetés

Képviselői adomány és törvénymódosítási javaslat a Deák iskoláért

Képviselői adomány és törvénymódosítási javaslat a Deák iskoláért

2020. június 15. - 10:30

 

A ma véget érő tanév alkalmából adományt juttatott el az eredményes diákok köszöntésének támogatására Gerstmár Ferenc (LMP), a 2. választókerület önkormányzati képviselője a Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskoláért Közhasznú Alapítványnak. A képviselő közleményében azt is jelezte, hogy indítványára módosító javaslatot nyújtottak be 2021. évi központi költségvetéshez a Deák iskola nyílászáróinak cseréjéért.

A Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola. Forrás: Facebook

Hirdetés

Gerstmár Ferenc közleményében az alábbiakat írta.

A Deákért

A mai napon véget ér a 2019/2020-as tanév. A járványhelyzet miatt azonban nem kerülhet sor a hagyományos évzáró rendezvényekre. A kiemelkedően teljesítő diákok viszont most is megérdemlik az elismerést. A veszélyhelyzet és a hozzá kapcsolódó kormányzati döntések hatására bekövetkezett változások miatt a tavasz folyamán módosult Veszprém 2020. évi költségvetése. Kivezetésre került – többek között – az úgynevezett képviselői keret is, így abból nem volt lehetősége a képviselőknek erre a célra sem javaslatot tenni. A 2. választókerület önkormányzati képviselőjeként ezért 30 000 forintos adományt juttattam el az eredményes diákok köszöntésének támogatására a Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskoláért Közhasznú Alapítványnak.

Ilyenkor érdemes számba venni az iskolaépületek állapotát is. Alapvető, hogy az oktatás megfelelő körülmények között folyhasson, ezért gondolni kell az épületek korszerűsítésére. A Deák Ferenc Általános Iskola nyílászáróinak cseréje körülbelül 50 százalékban történt meg az elmúlt évtizedben. A maradék nyílászárók cseréje is indokolt az energetikai korszerűsítés jegyében. Iskoláink fenntartója és működtetője az állam. Javaslatomra módosító indítvány került benyújtásra a 2021. évi központi költségvetéshez, amely 80 millió forintot irányoz elő a feladatra. A módosító indítvány sorsa innentől a parlamenti többség kezében van.

Gerstmár Ferenc

a veszprémi 2. választókerület önkormányzati képviselője"

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 
Hirdetés

Friss hozzászólások