Katanics: Ovádi Péter elárulta Veszprémet, a veszprémieket

Katanics: Ovádi Péter elárulta Veszprémet, a veszprémieket

2020. május 19. - 19:20

 

A parlament ma megszavazta a felsőoktatási törvény módosítását, és mint arról beszámoltunk, Ovádi Péter, Veszprém fideszes országgyűlési képviselője – korábbi ígérete ellenére – igennel szavazott arra, hogy a Georgikon Kart elcsatolják a Pannon Egyetemtől. Az alábbiakban Katanics Sándornak, a veszprémi közgyűlés DK–Szakszervezet frakció vezetőjének reagálását közöljük.

Ovádi Péter tisztában van azzal, hogy bűnt követett el, elárulta Veszprémet, a veszprémieket. Nem véletlenül osztja meg a közösségi oldalon azt a képtelenséget tartalmazó mondatot, hogy „Töretlen a Pannon Egyetem–University of Pannónia egysége! Ma döntött az Országgyűlés, és így új távlatok nyílnak meg a Pannon Egyetem történetében. Megújult egységben, változatlan értékek mentén haladunk tovább együtt.”

Képtelenséget állít, hiszen aki utánajár, hogy miről is döntött pontosan a „Tisztelt Ház”, azt olvashatja ki a jogszabályból, hogy 2020. július 31. napján a Pannon Egyetem Georgikon Kara a Pannon Egyetem szervezetéből kiválik és a Szent István Egyetem szervezetébe olvad be.

Nem először mond valótlant Ovádi Péter. Amikor a felülről jövő és a Pannon Egyetem vezetését is váratlanul érő szándék, akarat kiszivárgott, azt nyilatkozta, semmiféle olyan módosítást nem fog megszavazni, ami a Pannon Egyetem egysége ellen irányul.

Most pedig földig hajolt egy szűk érdekcsoport előtt és a Fidesz 133 gyáva képviselőinek egyikévé avanzsált, hiszen nem mert tiltakozni, szót emelni a döntés ellen.

Veszprémben megválasztott országgyűlési képviselőként neki a veszprémi emberek érdekeit kell szem előtt tartani, s nem a Fidesz oligarchikus köreinek akaratát.  Akkor, amikor egyébként is jelentős mértékű gazdasági csapást szenved el a Pannon Egyetem is a világjárvány miatt, ez a változás könnyen roppanthatja meg és súlytalaníthatja Veszprém egyetemét. Azt a felsőoktatási intézményt, amelyikre alapítása óta büszkék Veszprém lakói, és amely intézmény működése miatt nevezhetjük büszkén városunkat nemcsak iskola-, hanem egyetemi városnak is. Egy ilyen döntés meghozatalában veszpréminek részt venni, több mint felelőtlenség. Veszprémmel szemben elkövetett bűn!    

Katanics Sándor

 

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.