Jól belerúgott az erdélyi magyarokba Lovasi András miatt a kormánymédia egyik megmondóembere

Jól belerúgott az erdélyi magyarokba Lovasi András miatt a kormánymédia egyik megmondóembere

2019. július 29. - 14:44

 

Szentesi Zöldi László kiborult azon, hogy Tusnádfürdőn a Quimby és Lovasi András lépett fel. Ebből az alkalomból jól odamondott a szervezőknek. Aztán az erdélyi magyaroknak is.

Lovasi András énekes, gitáros (elöl) a Kiscsillag zenekar koncertjén az erdélyi Tusnádfürdőn. Fotó: MTI / Veres Nándor

Nem volt elégedett Tusványos idei fellépőivel Szentesi Zöldi László. Nem Orbán Viktorral volt baja, hanem a Quimbyvel és Lovasi Andrással, és rögtön felvetődött benne a kérdés, hogy ha ezen a lejtőn elindult a rendezvény, akkor „jövőre Gerendás Péter és Koncz Zsuzsi következik?”

A kormánymédia határozott véleménnyel rendelkező szerzője annyira tarthatatlannak tartotta ezt a helyzetet, hogy a Facebookon üzent egy jót Tusványos szervezőinek, amit ők nyilván nem tesznek ki majd az ablakba. Ezen a ponton szó szerint idézzük:

Óriási tévedés, ha azt hiszitek, korrektek vagytok, amikor balra és jobbra is nyittok. Valójában arról tesztek tanúbizonyságot, hogy továbbra sem értitek ezt a mi magyar világunkat.
Magánbeszélgetésekben, nyilvánosan még mindig a valaha volt népszavazást siratjátok, mintha azóta nem billent volna helyre az igazság az állampolgárság megadásával. De még mindig fáj nektek, hogy lerománoznak titeket. Hogy tizenvalahány éve kivetett benneteket a magyarság családjából néhány közénk csöppent fattyú.
Erre meghívjátok a hazai liberálisok sztárjait. Nem először. Rendszeresen. Az Orbán-és magyarfóbiás alibi előadókat. És nem hívtok meg olyan előadókat, akikre háromszor ekkora az igény, és nem mellesleg zenéjük, üzeneteik régóta ott fészkelnek a magyar szívekben. 
Nekem persze, mindegy. Csak tudjátok, a következő lerománozásban majd a ti most kifizetett lejeitek, forintjaitok is benne lesznek.
Ti is emeltetek egyet a hazai liberális kultúrán.
Ami ellen mi több évtizede - értetek is - harcolunk.

A rendszerben azért érezhető némi zavar, a Ripost ugyanis szombaton azzal a címmel közölt cikket, hogy Lovasi András mindig boldogan tér vissza Tusnádfürdőre, az írásban pedig fergeteges hangulatról beszélnek, a lap ráadásul egy videóinterjúval is jelentkezett.

Az egészben az a szép, hogy Lovasi András néhány nappal korábban már beszélt a fellépését övező feszültségről, felidézve, hogy a Quimby két évvel ezelőtti koncertjéből is közéleti balhé lett. Lovasi a 444-nek azt mondta,

szívből gyűlölöm a pártpolitika kicsinyességét, és a szélsőliberális hörgést, ami ugyanannyira meg akarja mondani nekem, hogyan viselkedjek, mint ahogy a szélsőjobbosok meg akarják. Ezek számomra ugyanannyira idegesítőek.

Frissítés:

Szentesi néhány órával később törölte bejegyzést. A határozott véleménnyel rendelkező szerző ezután újabb bejegyzést faragott, amelyben megmagyarázta a törlés okát:

Na, kedveskéim.
Miután mindenki jól kiélvezkedte magát, töröltem a Quimby és Lovasi körüli vitát generáló posztokat.
Meguntam ugyanis olvasgatni a hülyeségeket.
És üzenem az ellenzéki újságíróknak, köztük volt kollégáknak, hogy ti tényleg nem vagytok normálisak. Tudom, hogy uborkaszezon dúl, de vezető helyekre tenni az én szerény posztomat... ennyire azért nem vagyok jó!

A poszthoz egy kép, pontosabban – Szentesi megfogalmazásában – egy „intézményes jel" is társul, de ezt inkább nem emelnénk át. Aki nem bírja ki, itt megnézheti.

via hvg.hu