Jobbik: Sohasem volt még ekkora a tétje a választásoknak

Jobbik: Sohasem volt még ekkora a tétje a választásoknak

2019. május 18. - 08:06

 

Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-listavezetője és dr. Varga-Damm Andrea, a párt országgyűlési képviselője tartott sajtótájékoztatót csütörtökön Veszprémben a Jobbik EP-választási programjáról.

Fotó: Jobbik

A sajtótájékoztatóról kiadott közleményben a Jobbik megállapítja, hogy sohasem volt még ekkora a tétje a választásoknak, mint most, május 26-án. A párt szerint ugyanis Orbán Viktor és a Fidesz kivezetné Magyarországot az Európai Unióból, hogy egy bérrabszolgaságon alapuló diktatórikus rendszert építsen ki.

„Orbán Viktor és a Fidesz az elmúlt években közel 86 ezer migránst telepített be Magyarországra. A Jobbik szerint meg kell védenünk Magyarországot, ezért mi újra felállítanánk a határőrséget!" – olvasható a közleményben.

„A migráció mellett nagy problémát jelent az elvándorlás. Több százezer magyar hagyta már el a hazánkat a jobb megélhetés reményében. Az alacsony bérek miatt kivándorló magyarok helyére a Fidesz pedig migránsmunkások ezreit hívná be. A Jobbik szerint egy radikális bérfelzárlóztatásra lenne szükség, a magyar munkavállalóknak kell munkahelyet biztosítani, és a hazai béreket a nyugati bérekhez kell felzárkóztatni, ugyanis hazánkban az árunió már megvalósult, a bérunió még nem. 

A bérfelzárkóztatás egyik alapfeltétele a korrupció felszámolása. Az európai uniós források ugyanis a magyar embereket illetik meg, nem pedig Orbán Viktor haveri körét és oligarcháit! Éppen ezért a Jobbik azt szeretné, hogy Magyarország is csatlakozzon az Európai Ügyészséghez, az ellopott pénzek miatt pedig fizessenek a bűnösök, ne a magyar emberek! 

Ez tehát a választás tétje. Május 26-án menjünk el szavazni, juttassunk minél több ellenzéki képviselőt az Európai Parlamentbe. Szavazzunk a Jobbikra! – zárul a közlemény.