Jakab Péter lehet a Jobbik elnöke

Jakab Péter lehet a Jobbik elnöke

2019. június 28. - 15:39

 

Fontolgatja, hogy elindul a pozícióért.

Jakab Péter a Jobbik irodájában az európai parlamenti (EP-) választás napján, május 26-án. Fotó: MTI / Kovács Tamás

Interjút adott a Magyar Hangnak Jakab Péter, a Jobbik újdonsült frakcióvezetője. Megkérdezték Jakabot, miért szerepelt annyira rosszul a Jobbik az EP-választáson (értsd: 6,3 százalék), amire a politikus azt mondta, „ha valakitől kormányváltást várnak, és nem tudja megajándékozni a nemzetet ezzel az eredménnyel, akkor azt valamilyen szinten büntetik a választók”.

De Jakab mégis annak tudja be az eredményt, hogy „a Jobbik egyedüli pártként valódi ellenállást tanúsított a rezsimmel szemben”, a rezsim pedig „kíméletlenül, válogatottan aljas eszközökkel próbált leszámolni” a Jobbikkal.

A Fidesz jelentősen megdolgozott bennünket. Lőttek bennünket.

De szerinte ők álltás a sarat, „hiába akartak kinyírni minket, életben maradtunk.” Ebből a szempontból kell nézni az elért hat százalékot Jakab szerint. A választás után a Jobbik elnöksége lemondott, de tisztújítás csak ősszel lesz, mert inkább az önkormányzati választásra koncentrálnak.

„Az elmúlt hetekben nagyon sok jobbikos tagtársam keresett meg azzal, hogy szeretnék, ha ringbe szállnék az elnökségért. Ez egy dologra biztosan kötelez, hogy elgondolkozzak rajta. Jelenleg viszont nem ez tölti ki a mindennapjaimat, most azzal foglalkozom, hogy ütőképes frakció legyen a hátam mögött, az önkormányzati választáson pedig minél jobb eredményt tudjunk elérni.”

via hvg.hu