Ismét látogatható a veszprémi állatkert

Ismét látogatható a veszprémi állatkert

2020. május 04. - 14:00

 

A koronvírus miatti óvintézkedések betartásával május 4-étől ismét látogatható a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark Veszprémben.

Forrás: wikipédia

Az állatkert honlapján közölte, hogy valamennyi vendégük védelmében a kormányhatározatnak megfelelően május 4-től visszavonásig az alábbi intézkedéseket hozták:

„– Látogatók számára – egy háztartásban élők kivételével – legalább másfél méter egyéni védőtávolság betartása mind szabad térben, mind zárt térben kötelező.

– Látogatók számára zárt térben (állatházak, ajándékboltok, mosdók stb.) szájat és orrot eltakaró eszköz használata (pl.: maszk, sál, kendő) kötelező.

– A pénztárak, ajándékboltok stb. előtti területen jelzőszalagok kerültek kihelyezésre a védőtávolság kijelölése érdekében. Kérjük ezen védőtávolságok betartására fokozottan ügyelni szíveskedjenek.

– Mosdóinkat, illemhelyeinket rendszeresen fertőtlenítjük. Kérjük ügyeljen a tisztaságra, belépéskor, kilépéskor fordítson fokozott figyelmet az alapos, folyékony szappannal történő kézmosásra. Ha ezen helyiségekben rendellenességet észlel, kérjük haladéktalanul jelezze munkatársainknak.

– Vendéglátó üzlet – így különösen az étterem, büfék – kerthelyiségében vagy teraszán a tartózkodás és a megrendelt étel, illetve ital elfogyasztása megengedett. A vendéglátó üzleten belül – az ott foglalkoztatottak kivételével – tartózkodni tilos. Kivételt képez az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása. A vendéglátó üzletben a védőtávolság betartását asztaltársaságonként kell érteni.

– Fizetéskor kérjük lehetőség szerint törekedjen a készpénzmentes fizetési módokra (online jegyvásárlás, bankkártyával történő fizetés stb.). A Kölyök-dzsungel játszóház és az ideiglenes földtörténeti kiállításunk (Dinópark) jelenleg nem látogatható, kérjük szíves megértésüket, hogy látványetetéseink nem kerülnek megtartásra.

– Folyamatosan nyomon követjük a magyar kormány és az operatív törzs rendelkezéseit, melyek alapján látogatási rendünket felülvizsgáljuk, szükség esetén módosítjuk.

Tekintettel az előző hetek járványhelyzet miatti zárva tartásunkra, a korábban megvásárolt éves bérletek, elővételi jegyek, online jegyek, ajándékjegyek érvényességi idejét 49 nappal meghosszabbítottuk" – olvasható a tájékoztatóban.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.