Hirdetés

Igen kellemetlen helyzetbe hozta magát Szijjártó Péter

Igen kellemetlen helyzetbe hozta magát Szijjártó Péter

2020. május 22. - 12:05

 

Olyasmiket adott az izraeli külügyminiszter szájába a magyar tárca, amit meg sem említettek.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Hirdetés

Szijjártó Péter külügyminiszter telefonon beszélt újonnan kinevezett izraeli kollégájával, Gabriel Askenazival. Erről Szijjártó a Facebook-oldalán is beszámolt, a Külgazdasági és Külügyminisztérium pedig MTI-közleményt adott ki.

Ebben az állt: „egyetértettek abban, hogy a nemzetközi politikai életben a képmutatás, az elfogultság és a politikai korrektség miatt érik támadások a patrióta, nemzeti alapon álló és a nemzeti érdekeket érvényesítő kormányzatokat."

Valamint hogy „Magyarország és Izrael hasonló álláspontot képvisel az identitás megőrzésének, a szuverenitás és a biztonság fontosságának kérdésében, valamint az illegális migráció elleni fellépés szükségességéről is." – derül ki az Index cikkéből.

A közleményre azonnal reagált az izraeli külügyminisztérium, és magyarázatot kért, valamint közölte, hogy ezekről egyáltalán nem is volt szó a beszélgetésben. Sem szuverenitásról, sem identitásról, pláne bevándorlásról. Ezt az Izraelinfo.com portál tette közzé.

A KKM a csúsztatást későbbi helyreigazításában „fordítási hibának" nevezte el, és megemlíti, hogy a szuverenitásról, a biztonságról és az illegális bevándorlás elleni fellépés szükségességéről szóló részt „kizárólag a magyar félnek kell tulajdonítani”.


 
Hirdetés

Friss hozzászólások