Huszonötmilliárdot küld a kormány sportcsarnokra és határon túli programokra

Huszonötmilliárdot küld a kormány sportcsarnokra és határon túli programokra

2020. május 21. - 09:48

 

Egy füst alatt több tízmilliárd forint elosztásáról döntött a kormány, főként sportcélú beruházásokra költöttek sokat, írja a Népszava.

A kép illusztráció: Forrás: pxhere.com

A szerda este publikált Magyar Közlönyből derült ki, hogy a Modern városok program keretében 11,28 milliárd forintot különítettek el a szegedi kézilabdacsarnok előkészítésére és felépítésére. A komplexumnak 2022-ben már állnia kell, hiszen a tervek szerint itt tartják majd meg a szlovák–magyar közös rendezésű kézilabda Európa-bajnokságot is.

Ennél is nagyobb összeget szánnak a tatabányai multifunkciós sportcsarnok-beruházásra, erre 13,38 milliárd forintot kell elkülönítsen Varga Mihály pénzügyminiszter, méghozzá a kormányhatározat alapján azonnal. 

Jutott némi pénz a „nemzetpolitikai célok” megvalósítására is: Vargának itt Gulyás Gergely kancelláriaminiszterrel együttműködve kell egymilliárd forintot biztosítson a határon túli magyarok programjainak támogatása. 

A három tételre mintegy 25,7 milliárd forintot szán a kormány a járványügyi vészhelyzet idején – mindegyik határozatot Orbán Viktor jegyezte.

Eközben önkormányzatok százaitól vonták el gépjárműadó teljes, az iparűzési adót részleges összegét, megfosztották őket a parkolási díjbevételektől és korábban már megítélt fejlesztési forrásoktól is – arra hivatkozva, hogy a járványügyi védekezésből mindenkinek ki kell vennie a részét. A hatalmi szóval rájuk testált szociális és védekezési feladatok ellátására ugyanakkor többségük egy fillér támogatást nem kapott.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.