Horogkereszteket festettek a tapolcai volt zsinagóga és a Fidesz irodájának falára

Horogkereszteket festettek a tapolcai volt zsinagóga és a Fidesz irodájának falára

2019. július 12. - 17:27

 

Horogkereszteket festettek Tapolcán a volt zsinagóga épülete és a helyi Fidesz-iroda falára péntekre virradóra. Az ügyben a párt tapolcai elnöke feljelentést tett, a rendőrségen rongálás miatt indult eljárás.

A tapolcai Fidesz-iroda falán hajnalban felfedezett horogkereszt. Fotó: MTI / Mátyus Tamás

Császár László, a Fidesz–KDNP tapolcai elnöke arról tájékoztatta a távirati irodát, hogy péntekre virradóra ismeretlenek horogkeresztet fújtak fel a párt belvárosi irodájának falára, valamint a közeli volt zsinagóga épületére. Közölte, a Fidesz–KDNP a leghatározottabban elutasít minden hasonló cselekedetet és elhatárolódnak az önkényuralmi jelképeket használóktól és a várost megrongálóktól.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata a távirati iroda kérdésére azt közölte: az ügyben rongálás vétségének gyanúja miatt indult eljárás a Tapolcai Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen.


A volt zsinagóga épületére három horogkeresztet festettek, de azokat már fehérrel lefestették. Fotó: MTI / Mátyus Tamás

Az MTI helyszíni információi szerint a volt zsinagóga falára három, a Fidesz-irodára pedig egy horogkeresztet festettek fel. A jelenleg művelődési házként működő egykori zsinagógán már péntek délben fehér festékkel lefestették a horogkereszteket.

(mti)