Homofób, oroszbarát szervezet kongresszusán mond beszédet Novák Katalin

Homofób, oroszbarát szervezet kongresszusán mond beszédet Novák Katalin

2019. március 14. - 10:30

 

A remek moszkvai kapcsolatokat ápoló World Congress of Families már Budapesten is haknizott, méghozzá az Orbán-kormány támogatásával. A barátság a jelek szerint megmaradt – írja a nepszava.hu.

Illusztráció: MTI / Máthé Zoltán

Március utolsó hétvégéjén rendezik meg Veronában a 13. Családok Világkongresszusát (World Congress of Families – WCF), a rendezvény mottója: A változás szele – Európa és a globális család- és életvédelmi mozgalom. A rendezvényen részt vesz Olaszország szélsőjobboldali belügyminisztere, Matteo Salvini és  Lorenzo Fontana családügyi miniszter is. Utóbbi azzal szerzett magának nemzetközi hírnevet, hogy el akarta töröltetni a rasszizmusellenes törvényt Olaszországban.

Részt vesz még a programon a nyíltan idegengyűlölő kormányzó, Luca Zaia, és az Olasz Testvérek (FdI) párt elnöke, a bevándorlásellenes Giorgia Meloni. Magyar szempontból pedig a legfontosabb hír, hogy a rendezvényen beszédet mond Novák Katalin, az Emmi család- és ifjúságpolitikáért felelős államtitkára is

– mutat rá a 444.hu.

A kapcsolat korántsem új a magyar kormány és a WCF között: két évvel ezelőtt ezt a világkongresszust Budapesten tartották – a magyar kormány rendkívül lelkes támogatásával. A WCF a Családok Budapesti Világtalálkozója nevű programsorozat része volt, az eseményt Orbán Viktor nyitotta meg, beszédet mondott Novák Katalin nevében Pacsay-Tomassich Orsolya, az Emmi felelős helyettes államtitkára, és az akkor még emberminiszter Balog Zoltán is. 

A családbarátnak mondott, homofób és oroszbarát szervezetet a szélsőséges amerikai Allan Carlson találta ki még 1997-ben, több mint 80 országban vannak jelen, és a témához kapcsolódó legsúlyosabb arcokkal turnéznak szerte a világban.

A veronai kongresszuson beszédet mond Dmitrij Szmirnov orosz ortodox esperes is, aki korábban

kannibáloknak nevezte az abortuszon átesett nőket.

Ő a 2017-es budapesti kongresszuson azt mondta, a nők „igáslóvá tétele” – ez azt jelenti, hogy dolgoznak – valami ördögi terv része. Fontos tétele még, hogy a nők és a férfiak nem egyenlőek, és hogy semmiképp sem kéne hagyni, hogy a meleg és leszbikus párok örökbe fogadhassanak. 

Az előadók között van Alekszej Komov is. Róla a Népszava írta meg itthon először, hogy egy abortusz- és genderszak-ellenes petíciós oldal, a Magyarországon is egyre jobban nyomuló CitizenGO kuratóriumi tagja, és kapcsolatban áll a milliárdos orosz ortodox oligarchával, a Putyin kedvenc üzletemberének tartott Konstanin Malofejevvel. De CitizenGO kuratóriumi-tag a WCF társalapítója, Brian Brown is.

Brown egyébként úgy tartja, a homoszexuálisok életstílusa egészségtelen, illetve hogy az orosz iskolákban tartott szexuális felvilágosító órák Soros György tervének részei.

Novák Katalinon kívül még egy nő tart előadást a kongresszuson, a nigériai Theresa Okafor, aki az egyik legnagyobb támogatója volt annak a 2014-ben elfogadott nigériai törvénynek, mely szerint

a homoszexuális embereket akár 14 éves börtönbüntetésre lehet ítélni pusztán szexuális orientációjuk miatt.  

Emellett ellenzi a fogamzásgátló tabletta és az óvszer használatát, egy olyan országban, ahol több mint 3 millió HIV-fertőzött él – jegyzi meg a 444.hu.

nepszava.hu