Hirdetés

Hitegetés helyett azonnali, ötvenszázalékos béremelést követelnek a tűzoltók

Hitegetés helyett azonnali, ötvenszázalékos béremelést követelnek a tűzoltók

2019. június 12. - 13:53

 

Nagy várakozás előzte meg a kollégák körében a május hónapra előzetesen bejelentett Belügyi Érdekegyeztető Tanács (BÉT) ülését — kezdi szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményét a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete.

A kép illusztráció

Hirdetés

Mint írják: minden rendvédelmi dolgozó pozitív bejelentést várt a minisztérium részéről, hiszen 2018 ősze óta, több alkalommal „biztatta” a minisztérium a kollégákat, hogy legyenek türelmesek, ne szereljenek le, lesz béremelés és a rendvédelmi életpálya tovább folytatódik. „A május 31-én megtartott BÉT-ülésen viszon semmilyen biztató bejelentés NEM hangzott el, ha csak azt nem tekintjük annak, hogy tisztában vannak vele, hogy nagy baj van a szférában. A minisztérium további türelmet kértek a dolgozóktól és ismételten kérték a szakszervezeteket, hogy próbálják megnyugtatni az állományt."

Emlékeztetnek: a napokban több hírportálon jelentek meg olyan cikkek, amelyek kormányközeli információkra hivatkozva egy esetleges bérfejlesztésről szólnak. Az érdekvédők azonban a 2020-as költségvetés tervezetében erre semmilyen nyomot nem találtak.

A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete azonnali és legalább 50 százalékos béremelést tart szükségesnek a rendvédelmi szférában! Kéri többek között azért, mert csak így állítható meg a soha nem látott mértékre emelkedett fluktuáció és létszámhiány, ami már a biztonságos működést is veszélyezteti időnként

– fogalmaztak közleményükben.

via 24.hu


 
Hirdetés

Friss hozzászólások