Hirdetés

„Hazudtok.” Tegeződve oktatott ki újságírókat és ellenzéki politikusokat a külügyi államtitkár

„Hazudtok.” Tegeződve oktatott ki újságírókat és ellenzéki politikusokat a külügyi államtitkár

2020. június 28. - 09:55
0 komment

 

Újra fellángolt a vita a koronavírus-járvány elleni védekezés idején külföldről beszerzett lélegeztetőgépek miatt: számolgatás, tegeződés, kioktatás, írja a Magyar Hang

Hagyományos lélegeztetőgépre kötött beteget lát el egy védőfelszerelést viselő orvos az Országos Korányi Pulmonoló

Hirdetés

Nem először merül fel az elmúlt időszakban, hogy egészen pontos mennyi lélegeztetőgépet vásárolt a kormány az elmúlt hónapokban és azt összesen mennyiért. Menczer Tamás, a külügyminisztérium államtitkára a napokban végül elárulta: összesen több, mint 16 ezer gépet rendeltünk, több mint 300 milliárd forintért.

Ezután több médium is számolni kezdett, csakúgy mint Hadházy Ákos. A független országgyűlési képviselő azt kritizálta, hogy ez gépenként majdnem 19 millió forint. – Ez majdnem tízszeres túlárazás, de akár százszoros is lehet, ha tudjuk: a vásárolt „lélegeztetőgépek” közül nagyon sok van, ami egyszerűen nem is lélegeztetőgép, csak a horkolás (ún. alvási apnoé) kezelésére szolgáló pár százezres ketyere – írta a Facebookon. 

Menczer Tamás ugyancsak a közösségi oldalán reagált. – Szóval, látom, hogy ezek a drága fiúk csak nem tudnak kibújni a bőrükből, támadják a vírus elleni védekezést, most épp a lélegeztetőgépek beszerzését – írta konkrétan a hvg.hu-ra és a 444-re utalva, illetve kiemelte az ügyben szintén megszólaló MSZP-t is.

Majd sorra vette a kritikákat, minden állítást azzal kezdve a bírálatokat megfogalmazókhoz, miszerint „hazudtok”. Így tehát szerinte nem igaz az, hogy túlárazva vették volna az eszközöket, hiszen „épp egy világjárvány tombolt, mindenki ezeket a gépeket kereste, ilyenkor az ár bizony felszökik”. Azzal is vitába szállt, hogy túl sok gépet rendeltek, hiszen – érvelése szerint – három hónapja nem lehetett tudni, hogy mennyi embernek lesz szüksége lélegeztetésre. Majd azt is hozzátette: „Mi láttuk, milyen a kínai piac, ti pedig nem.”

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások