Hatalmas O1G-t rajzolt Florida egére egy magyar pilóta

Hatalmas O1G-t rajzolt Florida egére egy magyar pilóta

2019. január 14. - 14:54

 

Szintet lépett az O1G-rajzoló mozgalom. Elkészült ugyanis az eddigi legnagyobb méretű, legdrágább és legláthatatlanabb Orbán-froclizó felirat.

Forrás: 444.hu

Az alkotója X., egy Floridában élő magyar pilóta, aki nem sajnálta sem az idejét, sem a pénzét a mű létrehozására, annak ellenére, hogy az ő O1G-jét nem lehetett sem lefotózni, sem levideózni. Azt ugyanis nem rajzolta, égette, matricázta, taposta, véste vagy festette valamilyen többé-kevésbé szilárd felületre, hanem útvonalként végigrepülte.

A bő három órán át tartó akcióhoz most vasárnap kibérelt egy Cessna gyártmányú egymotoros kisgépet, amivel durván egy kilométeres magasságban lényegében keresztberepülte a floridai félsziget déli csúcsát keletről nyugatra, a világhírű Everglades mocsár fölött.

A felirat a pilóta számításai szerint nagyjából 7200 négyzetkilométeres felületet fed le, ami többé-kevésbé megegyezik Borsod-Abaúj-Zemplén megye területével és Magyarország durván 1/13-át teszi ki.

Joggal merül fel az emberben a kérdés, hogy miért csinál valaki ilyesmit, irritálja bármennyire is Orbán Viktor állampárti rendszere. X. két tömör mondattal magyarázta meg:

„Irigykedve neztem, ahogy az emberek Magyarorszagon a hoba tapossak az O1G feliratokat. Sajnos itt utoljara 40 eve esett a ho ezert erre itt eselyem se lenne."

444.hu