Hat holttestet talált a rendőrség, miközben a Hableány-baleset áldozatait kereste

Hat holttestet talált a rendőrség, miközben a Hableány-baleset áldozatait kereste

2019. július 24. - 08:55

 

Váratlanul még hat holttestet talált a hatóság a Dunában a Hableány áldozatainak keresése közben – írta a 168 Óra, amelyet a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztálya tájékoztatott erről. 

Virágszirmokat szór a Dunába egy megemlékező a Margit hídon. Fotó: MTI / Mónus Márton

Egész pontosan azt írták:

a május 29-én történt tragédia óta eltelt időszakban a fővárostól délre eső szakaszról hat olyan ember holtteste került elő, aki nem a hajóbalesetben vesztette életét.

A tájékoztatás szerint a holttestek Budafok térségében, Dunaújvárosnál, Érd térségében, a csepeli révnél, Szigetszentmiklósnál és Dunaharasztinál kerültek elő. Arról, hogy a megtalált személyek azonosítása hol tart, a BRFK későbbre ígért tájékoztatást.

A május 29-én történt Hableány-balesetet mindössze heten élték túl, 27 áldozatot megtaláltak és azonosítottak, egyet továbbra is keresnek. Sajtóhírek szerint az utolsó, eddig meg nem talált áldozat egy nő, akit a BRFK a Készenléti Rendőrséggel, az érintett megyei rendőr-főkapitányságokkal, valamint a koreai tűzoltókkal együttműködve keres.

A kutatás naponta átlagosan 8–10 hajóval zajlik, a művelet kiterjed a Duna teljes, a baleset helyszínétől délre eső 215 kilométeres szakaszára, valamint annak ár- és hullámterületére is.

via hvg.hu