Harminc év után otthagyta az MSZP-t, a KDNP-be tarthat Marton Béla

Harminc év után otthagyta az MSZP-t, a KDNP-be tarthat Marton Béla

2019. szeptember 11. - 12:46

 

Marton Béla a nyáron mondott búcsút a szocialistáknak, Latorcai János szerint a kereszténydemokraták támogatásával indulhat újra a balatonfűzfői polgármesteri székért.

Forrás: Facebook / Marton Béla

Majd' 30 év után búcsút mondott az MSZP-nek Marton Béla, Balatonfűzfő függetlenként megválasztott polgármestere – olvasható a 24.hu-n. A cikk szerint nem egyszerűen csak kilépett: a politikus információik szerint a KDNP-be tart. Mindezt Marton nem erősítette meg, de Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a kereszténydemokraták Veszprém megyei elnöke elmondta a lapnak, hogy a fűzfői városvezető függetlenként, de a KDNP támogatásával indul újra a polgármesteri posztért.

Akad viszont némi zavar, mert a Fidesz–KDNP-nek már van egy polgármesterjelöltje a városban, Lajkó Frigyes. Az ellentétet nem sikerült feloldani, mert sem Marton, sem pedig Lajkó nem akart nyilatkozni az ügyben. A Nemzeti Választási Iroda honlapján mindkettőjük neve szerepel a jelöltek között, mellettük még két független jelöltet is találhatunk.

Marton Béla márciusban még arról beszélt a Magyar Nemzetnek, hogy nem fog kilépni az MSZP-ből, mert akkor azt kiabálják rá, hogy köpönyegforgató, de a település érdekében bárkivel összefog.

via hvg.hu