Hirdetés

Hamarosan feloldhatják az időseknek fenntartott vásárlási idősávot?

Hamarosan feloldhatják az időseknek fenntartott vásárlási idősávot?

2020. május 31. - 09:10

 

A koronavírus-járvány elleni védekezés eddig sikeres volt, de a járványveszély nem múlt el, ezért fenn kell tartani a járványügyi készültséget – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a közösségi oldalán közzétett Kormányinfó Plusz tájékoztatón.

Illusztráció: pixabay.com

Hirdetés

A legveszélyeztetettebb korcsoportnak számító 65 éven felüliek továbbra is külön bánásmódot igényelnek, azonban az reméli, hogy

a vásárlási idősávot hamarosan feloldhatják.

Az önkormányzatok a fenntartásukban levő piacokon módosíthatnak ezeken az időpontokon, megtartva a háromórás időtartamot.

Szentkirályi Alexandra beszélt arról is, a veszélyhelyzet lejártát követően nem kell pótolniuk az elsősegélyvizsgát azoknak, akik a felmentés alatt megkapták a jogosítványukat. A veszélyhelyzet ideje alatt lejárt, valamint annak megszüntetését követő 15 napon belül lejáró hivatalos okmányok – beleértve az autók műszaki vizsgáját is – a veszélyhelyzet megszűnését követő 180 napig érvényesek maradnak.

A hamarosan induló nemzeti konzultációról továbbra is csak általánosságokat mondott: a koronavírusról, a gazdság újraindításáról, és Soros György „örök kötvényéről" is kérdezik majd az embereket.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 
Hirdetés

Friss hozzászólások