Gruevszki a magyar külügy helyettes államtitkárával találkozott a 444 melletti lakásban

Gruevszki a magyar külügy helyettes államtitkárával találkozott a 444 melletti lakásban

2019. június 09. - 07:07

 

Joó Istvánnal, a külügyminisztérium export növeléséért felelős helyettes államtitkárával találkozott pénteken Nikola Gruevszki volt macedón kormányfő a 444 szerkesztősége mellett lévő lakásban – számolt be a megbeszélésről az internetes portál.

A 444 arról is beszámolt, hogy a földhivatali adatok szerint a lakás két kínai állampolgár tulajdonában van, egyiküket letelepedési kötvényvásárlóként jelölték meg, egy tavaly a 444-nek és a Dirket36-nak elküldött, feladó nélküli levélben.

Az internetes portál több kérdést is feltett a külügyminisztériumnak, ám választ egyelőre nem kapott. A 444 többek között azt kérdezte meg, miért találkozott pénteken a helyettes államtitkár a volt macedón miniszterelnökkel, nem éreznek-e ellentmondást a kormány korábbi álláspontja, mely szerint Gruevszki ügyében nem játszik szerepet a politika, és a tény között, hogy egy magas rangú kormányzati tisztviselő találkozik vele egy körúti lakásban, s hogy miért és pontosan milyen jogcímen és mire használja a magyar kormány a körúti lakást?

Gruevszkit tavaly hazájában kétéves letöltendő börtönbüntetésre ítélték gazdasági bűncselekmények miatt, ám amikor be kellett volna vonulnia a börtönbe, magyar diplomaták közreműködésével Magyarországra szökött, ahol soron kívül megkapta a menekültstátust.

via hvg.hu