Gigatender: 82 milliárdért vásárol autót az állam

Gigatender: 82 milliárdért vásárol autót az állam

2019. július 11. - 08:02

 

A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság összesen 82,5 milliárd forint értékben írt ki pályázatot alsó, közép- és felső kategóriás személyautókra, egyterűekre, terepjárókra, pick-upokra, áruszállítókra, valamint szervizelésükre.

Illusztráció: pixabay.com

Az ajánlatokat kilencéves időintervallumra várják, az értékelési szempontoknál a járművek és a szervizcsomag bruttó árát, a megajánlott kedvezmény mértékét, valamint a kárjavításra adott kedvezményt veszik figyelembe. A járműveknek legalább az Euro6-os követelményeknek kell megfelelniük – ismerteti a Népszava az európai közbeszerzési értesítő alapján.

Alsó középkategóriás személygépkocsikat 4,6 milliárd forintért, középkategóriájú ügyintézői autókat 14 milliárdért, többfunkciós középkategóriájúakat 8,5 milliárdért vásárolnának. Felső középkategóriájú személyautókra 16,75 milliárd, egyterűekre 14,7 milliárd, terepjárókra 8,5 milliárd forint jutna a tender szerint. Ötszemélyes áruszállító pick-upokra 1,5 milliárd forintért várnak ajánlatokat, kisáruszállítókat 1,85 milliárdért, többfunkciós kisáruszállítókat 2,8 milliárdért vennének.

Azt nem tudni, összesen hány autó beszerzését tervezi a főigazgatóság, s ezeket kik fogják használni, a lap ezzel kapcsolatos kérdéseire ugyanis nem válaszolt a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság – olvasható a cikkben.

via hvg.hu