Gerstmár: Nem szabad felelőtlenül újabb és újabb koncepciókat kitalálni

Gerstmár: Nem szabad felelőtlenül újabb és újabb koncepciókat kitalálni

2020. május 20. - 07:22

 

Megszavazta tegnap a felsőoktatási törvény módosítását a parlament, és mint arról beszámoltunk, Ovádi Péter, Veszprém fideszes országgyűlési képviselője – korábbi ígérete ellenére – igennel szavazott arra, hogy a Georgikon Kart elcsatolják a Pannon Egyetemtől. Az alábbiakban Gerstmár Ferenc (LMP) veszprémi önkormányzati képviselő reagálását közöljük.

Forrás: wikimedia

Egyelőre még nehéz megítélni, pontosan hogyan változik meg a Pannon Egyetem pozíciója a szervezeti átalakítással. Az viszont biztos, hogy Veszprém városának az eddigieknél szorosabb, valódi stratégiai szövetséget kell kialakítania az egyetemmel. A jövőben felértékelődhet a helyi gazdaság szerepe, amelynek innovációs bázisa az egyetem tud lenni. Másrészt fontos szempont, hogy a megye települései ne ürüljenek ki, ne maradjanak jól képzett fiatalok nélkül. Ehhez biztosítani szükséges, hogy azok a diákok, akik lakóhelyükhöz minél közelebb szeretnének tanulni, ezt megtehessék, hogy aztán megszerzett ismereteikkel saját közösségüket szolgálhassák. Kérdés, számíthatunk-e ebben az ügyben a fideszes politikusokra. Képesek lesznek-e felismerni a felelősségüket, biztosítani a megfelelő pénzügyi forrást, és belátni, nem szabad felelőtlenül újabb és újabb koncepciókat kitalálni anélkül, hogy a szakmával, az érintettekkel egyeztetnének.

Gerstmár Ferenc

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.