Feljelenti a Momentum az őket ellenségnek nevező Pesti Srácokat

Feljelenti a Momentum az őket ellenségnek nevező Pesti Srácokat

2019. július 12. - 16:40

 

Az Európai Parlamentben tapasztalt ellenzéki viselkedésről írt dühös véleménycikket a Pesti Srácok. Ezt a dühöt a Momentum már közösség elleni izgatásnak véli, és feljelentést tesz.

Forrás: Facebook / Momentum Mozgalom

„A DK, a Momentum és az MSZP nyugati nagyhatalmak érdekeit képviselő, idegen zsoldban álló ügynökszervezetek, Magyarországra telepített ócska kis végrehajtók. (...) A DK, a Momentum és az MSZP azért sem részei a magyar ellenzéknek, mert ők nem ellenzék, hanem ellenség – nemcsak a magyar kormányé, hanem a magyar nemzeté, mindannyiunké (...) Kezeljük őket úgy, ahogyan ők minket: ellenségként. S ennek megfelelően viszonyuljunk hozzájuk. Bármilyen eszköz megengedett a védekezéshez" – írta a fenti pártokról a fideszes jelölteket meg nem szavazó tevékenységükre reagálva a Pesti Srácok. (Bár a Fidesz korábban maga is többször nem szavazta meg szocialista jelöltek uniós pozícióját, azaz hazaárulást követett el saját álláspontja szerint.)

A Momentum Mozgalom azonban úgy gondolta, ez közösség elleni izgatás, ezért büntetőfeljelentést tesz. „A PestiSrácok.hu cikke megvalósította a közösség elleni uszítás tényállását, amikor minden momentumost, MSZP-st és DK-st ellenségnek nyilvánít, és arra hív fel, hogy velük szemben minden eszköz megengedett. Ez a hangnem elfogadhatatlan, megengedhetetlen, hogy nagy nyilvánosság előtt bárki így fenyegesse az ellenzéki pártokat és szavazóikat", írja a Momentum Mozgalom Facebook-bejegyzésében.

via hvg.hu