Ellátási problémák miatt spórolni kell a védőkesztyűkkel

Ellátási problémák miatt spórolni kell a védőkesztyűkkel

2020. március 16. - 10:37

 

A veszprémi kórház egyik dolgozója posztolta a Facebookon az alábbi utasítást, amelyben a kesztyűhasználatról rendelkeznek. Az nem derül ki a posztból, hogy a megyei kórházban adták-e ki az utasítást, de gyaníthatóan az egész magyar egészségügyet érintheti a probléma.

A képre kattintva a teljes szöveg látható. Forrás: Facebook

„A Covid–19 koronavírus által kialakult nemzetközi horderejű közegészségügyi válsághelyzet miatt az egyszer használatos védőkesztyűből ellátási problémák keletkeztek, melyek bizonytalan ideig elhúzódhatnak. A beszerzési osztály folyamatosan dolgozik a probléma megoldásán, addig is az alábbi, átmeneti javaslatok alkalmazásával, észszerű és gazdaságos felhasználást ajánljuk" – áll a levélben, majd részletesen sorolják, hogy milyen esetekben melyik kesztyű használatát tartják indokoltnak.

Az egyszer használatos kesztyűvel kapcsolatban leírták azt is, hogy átmenetileg engedélyezik az alkohollal történő fertőtlenítést – így nyilván a többszöri felhasználást – abban az esetben, ha váladékkal történő szennyeződés nem jött létre a felhasználás során.

Még jó, hogy arra legalább többször felhívják a figyelmet, hogy a betegek érintése után minden alkalommal fertőtleníteni kell a kezet.

Reméljük, fertőtlenítőszer még van elég...