Elengedik Kenderesi Tamást, hazajöhet Dél-Koreából

Elengedik Kenderesi Tamást, hazajöhet Dél-Koreából

2019. július 30. - 11:54

 

Csütörtökön térhet haza Dél-Koreából Kenderesi Tamás úszó, akit szexuális zaklatással vádoltak meg. Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya ezt mondta a Hvg.hu-nak

Kenderesi Tamás a férfi 200 méteres pillangóúszás szétúszása után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 24-én. Fotó: MTI / Kovács Tamás

A kapitány úgy tudja, Kenderesi Tamás pénzbüntetést kapott. 

A magyar úszót szexuális zaklatással gyanúsították, vasárnap egy szórakozóhelyről vitték el ittas állapotban, miután egy 18 éves lány kihívta a rendőröket Kenderesi állítólagos zaklatása után.

Kenderesi elismerte ugyan, hogy hozzáért a lányhoz, de tettét megbánta, bocsánatot is kért, a zaklatást viszont tagadta. Kenderesi helyzetét az is rontotta, hogy nem volt nála semmilyen igazolvány, sem akkreditációs kártya. Ez is közrejátszott abban, hogy a hatóságok úgy döntöttek: a vizsgálat ideje alatt, vagyis tíz napig nem hagyhatja el az országot. 

A rendőrség hétfőn vádemelési javaslattal fordult az ügyészséghez. A rendőrségnek Kenderesi jelezte: hajlandó kifizetni és letétbe helyezni a becsült bírságnak megfelelő összeget, csak engedjék haza. (Egyelőre nem egyértelmű, hogy emiatt engedték haza, mert ezt kifizette.) Ennek mértékét nem közölték, de a becslések szerint forintban akár milliós nagyságrendű is lehet.

via index.hu