Egy veszprémi családapa a kollégiumi tűz áldozata

Egy veszprémi családapa a kollégiumi tűz áldozata

2019. január 26. - 07:03

 

A rendőrök közigazgatási eljárás keretében azonosították a Ráday utcai kollégiumban szerda este keletkezett tűz áldozatát, az elhunyt egy 47 éves veszprémi férfi – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

A kollégiumban szerda este keletkezett tűz. Fotó: MTI / Mihádák Zoltán

A tűz következtében a Károli Gáspár Református Egyetem Ráday utcai kollégiumának épülete használhatatlanná vált. Az érintett diákok elszállásolásáról sikerült gondoskodni, a vizsgaidőszakot felfüggesztették.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken látogatást tett a leégett kollégiumban, erről egy videót tettek ki a Facebookjára, amelyben már a rendőrségi megerősítés előtt elhangzott az igazgatótól, hogy ki az áldozat, de az is, hogy egy négygyerekes családapáról van szó, aki a kollégiumban lakott, amikor feljárt Budapestre. 

Bogárdi Szabó István, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: miután az utolsó tűzfészkeket is eloltották, egyértelművé vált, hogy használhatatlan lett az épület hátsó, kollégiumi része. A második és a harmadik szint teljesen kiégett, az oltás pedig a többi szintet is súlyosan károsította.

mti