Egész pályás letámadást indított a hatalom, hogy elvehesse az „infantilis" ellenzék parlamenti pozícióit

Egész pályás letámadást indított a hatalom, hogy elvehesse az „infantilis" ellenzék parlamenti pozícióit

2019. július 13. - 15:43

 

Újabb kormányzati megmondóember kardoskodott amellett, hogy fosszák meg parlamenti pozícióiktól (bizottsági elnöki és alelnöki posztok) az ellenzéket. Ez lenne a válaszcsapás azért, mert az ellenzék EP-képviselői nem támogatták, hogy a kormánypárt politikusai különböző posztokhoz jussanak az Európai Parlamentben.

Szavaz a Fidesz-frakció a parlamentben. Fotó: MTI / Balogh Zoltán

Ezúttal a Deák Dániel szavait tüntette fel „szakvéleményként" a közszolgálati televízió, írja a 168ora.hu. A Fidesz-közeli XXI. Század Intézet elemzője szerint „példa nélküli és infantilis” annak a magyar ellenzéknek a viselkedése, amely nem szavazta meg a fideszes jelölteket az európai parlamenti bizottsági pozíciókba. „A kormánypártoknak reagálnia kell erre a magatartásra. Ha az ellenzéki képviselők felrúgják az íratlan szabályokat, akkor a kormánypártoknak sem kell azokat betartania Magyarországon.” 

A jelek szerint a kormánysajtó kommunikációja előkészíti, hogy a kormánypárti többség revansvágyból elvegye az ellenzék országgyűlési bizottsági pozícióit. Emlékeztetőül: előbb Bayer Zsolt, majd Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető javasolta ezt, aztán jött a Pesti Srácok cikke.

via nepszava.hu