Durvul az ellenzéki viszály Szolnokon

Durvul az ellenzéki viszály Szolnokon

2019. július 29. - 16:45

 

Mint korábban megírtuk, Szolnokon egyelőre nincs ellenzéki egység, jelenleg két polgármesterjelölt van: Lukácsi Katalin, akit a Szolnok Város Fejlődéséért Egyesület, a Jobbik, a Momentum és a helyi Kossuth Kör támogat, valamint Radócz Zoltán, akit biztosan támogat az LMP és az MSZP, a DK-ról pedig még nem lehet biztosan tudni, hogy támogatja-e. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy mindkét ellenzéki polgármesterjelölt állítja: mellettük van a Szolnoki Többség, ezen a néven azonban létezik egy civil szervezet és egy Facebook-oldal is.

Nincs béke Szolnokon az ellenzéki oldalon. Forrás: wikipédia

 Lukácsi Katalin, aki a Szolnoki Többség Egyesület elnöke is, az alábbi közleményt juttatta el ma szerkesztőségünknek.

„Többen jelezték, hogy nem értik, két Szolnoki Többség van? Ki és miért posztol például Origót, miért tiltja a vitatkozó kommentelőket, és ki törli a kommenteket?

Ezért szeretnénk ezt tisztába tenni.


A Szolnoki Többség Egyesület bírósági bejegyzése

A Szolnoki Többség Egyesületet a Szolnoki Törvényszéken jegyezték be, amelynek Lukácsi Katalin az elnöke és Csikós Attila a titkára. Nekünk azonban semmilyen közünk nincs a Szolnoki Többség Facebook-oldalhoz. Onnan pár nappal ezelőtt az utolsó kritikus személyt (Csikós Attilát) is eltávolította Szotyori-Lázár Zoltán a szerkesztők közül. Ezért fel szeretnénk hívni mindenki figyelmét, hogy a propagandát nem mi, a mi csapatunk osztja meg, és nem mi vagyunk azok, akik törlik a kommenteket és tiltjuk a felhasználókat, hanem Szotyori-Lázár Zoltán, és mostani elmondása alapján a DK, az MSZP és az LMP emberei.


Origo-cikk a Szolnoki Többség nevű Facebook-oldalon, az ellenfél lejáratására

Pontosan ezért szeretnénk előválasztást, hogy lelepleződjenek azok az ellenzékiek, akik nem viselkednek ellenzékiként, nem az ellenzék érdekeit szolgálják, hogy tőlük megtisztuljon a szolnoki közélet.

Ugyanakkor hangsúlyosan szeretnénk kijelenteni azt, hogy abban a csapatban is vannak tisztességes és korrekt emberek, akikkel lehet, és akikkel szívesen dolgozom és dolgozunk együtt – abban az esetben, ha ők nem működnek együtt tovább olyan személyekkel, mint pl. Szotyori-Lázár Zoltán, aki ellenzékikent először saját pártját hagyta cserben, majd lemondott (egyesek szerint fideszes nyomásra) a szolnoki képviselő-testületben betöltött pozíciójáról, majd saját elmondása alapján kilépett a Jobbikból, de ezt végül nem tette meg, azonban helyreigazítást ezzel kapcsolatban nem közölt. Most pedig a Szolnoki Többség nevében posztol ugyan, nevét nyíltan mégsem vállalva próbálja az ellenzéket ellehetetleníteni. Ő folyamatosan törli a neki nem tetsző hozzászólásokat és tiltja az oldalról a megnyilvánulásaival nem szimpatizáló kommentelőket. Valamint törli az oldal szerkesztői közül saját párttársait is, csak azért, mert nem értenek egyet a megnyilatkozásaival.


A Szolnoki Többség Facebook-oldal adminja Szotyori-Lázár Zoltán

Frissítés: Azóta Lukácsi Katalin (egyesületünk elnöke) és Csikós Attila (egyesületünk titkára) friss kommentjeit törölte Szotyori-Lázár Zoltán és a Szolnoki Többség Facebook-oldal, sőt, még a hozzászólás joguktól is megfosztotta őket."


Lukácsi Katalin kommentje az oldalon...


...majd később letiltották az oldalról