Biodíszletnek használná a Klik a veszprémi diákokat

Biodíszletnek használná a Klik a veszprémi diákokat

2019. március 14. - 18:36

 

Körlevélben igazították el az iskolaigazgatókat Veszprémben, hol a helyük a diákoknak március 15-én – írja a magyarnarancs.hu.

A veszprémi 48-as emlékmű. Itt lesz az önkormányzati ünnepség március 15-én. Forrás: wikipédia

A nyolcvanas évek pártállami allűrjeit idézi az a körlevél, amelyben a Klik a fideszes vezetésű veszprémi önkormányzat ünnepségére tereli a diákságot.

A Klebersberg Központ veszprémi tankerületi központja az iskolaigazgatókat arra kéri, szóljanak a kollégáknak, diákoknak, ne csak az iskolájuk, hanem az önkormányzat március 15-i ünnepségén is vegyenek részt. Bár arról nincs szó, hogy a részvételt kötelezővé tennék, a Klik megpendíti, az önkormányzattal való jó együttműködés elég indok.

Mint ismert, Veszprém városát 2006 óta folyamatosan fideszes polgármester irányítja, a 17 fős testületben 12 fős kényelmes többsége van. A Klik valódi szándéka az utolsó félmondatban lepleződik le igazán, ha az iskolaigazgatók nem tudták volna kiolvasni a sorok közül: a diákokra biodíszletként van szükség az önkormányzat ünnepségén. „Igény esetén aktív közreműködésükkel segítsék a méltó megemlékezést” – írta a Klik az eligazításban.

További részleteket a magyarnarancs.hu-n olvashatnak.