Bezárja nemesvámosi üzemét az MTD Hungária Kft.

Bezárja nemesvámosi üzemét az MTD Hungária Kft.

2020. május 13. - 14:26

 

2020. augusztus 7-én megszünteti termelési tevékenységét nemesvámosi gyárában az MTD Hungária Kft. Az üzem bezárásáról a dolgozókat ma tájékoztatták. Az intézkedés várhatóan 465 főt érint – értesült portálunk a Vasas Szakszervezeti Szövetségtől.

Forrás: Facebook/MTD Hungária Kft.

A cég ma az alábbi közleményt adta ki:

„Az MTD az európai piacokhoz igazítja termelését

Az előző év intézkedéseit követve az MTD további fontos lépéseket tesz a hosszú távú, jövőorientált célok elérése érdekében 2020 tavaszán. A logisztika átszervezése után a világszerte elhelyezkedő termelőüzemek összehangolása zajlik az MTD globális vezető pozíciójának megerősítése érdekében azáltal, hogy jobban kihasználja a gyártási kapacitásait ott, ahol költséghatékonyabb termeléssel rendelkezik. Ez növeli versenyképességünket a fűnyírótraktor üzletágban, és rugalmas kapacitásokat épít ki annak érdekében, hogy jobban koncentrálhassunk a jövőbeni célokra, mint például az akkumulátortechnika, akkumulátorral működtetett eszközök és robotizált fűnyírás.

Társaságunk ezért úgy döntött, hogy reagál a gyorsan változó piaci körülményekre, és a fűnyírótraktorok, akkumulátorral működtetett szerszámok és robotok jövőorientált termékszegmenseinek gyártását az USA-ban és Izraelben található üzemeibe koncentrálja.

Ennek eredményeként az MTD azt tervezi, hogy 2020 augusztus 7-én a termelési tevékenységét a nemesvámosi gyárában megszünteti, melyről az üzem dolgozóit a mai napon tájékoztatta. Az intézkedés várhatóan 465 főt érint.

Ennek ellenére Magyarország továbbra is fontos része marad az MTD Products AG európai szervezetének, és a jövőben értékesítési, adminisztratív és logisztikai feladatokat lát el. Az MTD ezért nagyjából 55 munkahelyet tart fent a régióban" – olvasható többek között a közleményben.

Az MTD Hungária Kft. 1996-ban alakult meg, azt követően, hogy az MTD amerikai vezetése a ’90-es évek közepén felvásárolta a német Gutbrod vállalatot – amelynek már akkor voltak magyarországi kötődései –, és a nemesvámosi telephely is az MTD tulajdonában került.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.