Beállt a teljes ellenzék Botka mögé

Beállt a teljes ellenzék Botka mögé

2019. augusztus 21. - 05:59

 

A szegedi Széchenyi téren mutatta be augusztus 20-án az ellenzéki jelöltjeit Botka László, aki egyúttal hivatalosan is bejelentette, hogy újra indul a polgármesteri címért.

Nyáron még nem volt biztos, hogy a DK-sok is támogatni fogják Botka Lászlót az őszi önkormányzati választásokon, mostanra azonban Gyurcsány Ferenc pártja is beállt az MSZP-s politikus mögé. Így aztán Botka Lászlót az MSZP, a DK, a Momentum, a Jobbik, az LMP, a Párbeszéd és az Összefogás Szegedért Egyesület (ÖSZE) is támogatja – írja az Index.

Botka kiemelete, hogy „ilyen széles és teljes körű összefogás soha nem volt még: a tagok között vannak baloldaliak, liberálisok, civilek, zöldek és jobboldaliak is – amilyenek a szegediek" – idézi őt a Szeged.hu.

A városvezető elmondása szerint azt kérte, hogy ne pártpolitikusok álljanak mögé, hanem olyan szegediek, „akik együtt akarnak dolgozni a városért, együtt akarják szolgálni a várost, otthon vannak a városrészekben, ismerik az ott lakók problémáit".

Az Index emlékeztet rá, hogy a Fidesz–KDNP nem pártszínekben indul Szegeden, hanem a kormánypártok egy helyi vállalkozó, Nemesi Pál mögé álltak be.

via hvg.hu