Azzal az egészségügyi béremeléssel büszkélkedik a kormány, amit még 2016-ban jelentettek be

Azzal az egészségügyi béremeléssel büszkélkedik a kormány, amit még 2016-ban jelentettek be

2019. június 17. - 07:42

 

Azonnali egyeztetést kértek az érdekvédők a kormánytól, miután kiderült, mennyivel emelik az egészségügyi szakdolgozók alapbérét.

Illusztráció: pxhere.com

Július 1-jével nyolc százalékkal emelkedik az egészségügyi szakdolgozók és védőnők alapbére – jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár szombaton egy sajtótájékoztatón. Az érintettek nem örültek: ez ugyanis nem egy új béremelés, hanem az a 8 százalék, amelyet még 2016-ban ígért meg a kormány. A Népszava azt írja, az egészségügyi érdekvédők azonnali egyeztetést kértek a kormánytól.

A most bejelentett, júliusi nyolcszázalékos emeléssel sem éri el a szakdolgozók mintegy 15 százalékának a fizetése a garantált bérminimumot – írja a lap.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter május közepén még arról beszélt: a mostani emelés 35 milliárdba kerül majd. Ez nagyjából 20 milliárd forinttal több, mint az, amire egy 8 százalékos emelésnél szükség volna, így az érintettek közül többen azt hitték, hogy nagyobb lesz az emelés, mint amit három éve megígért a kormány.

via hvg.hu