Az Országgyűlés Hivatala nem vizsgálja Karácsonyék lehallgatását

Az Országgyűlés Hivatala nem vizsgálja Karácsonyék lehallgatását

2019. október 02. - 11:52

 

Azt mondják, nem a feladatuk. Pedig az ellenzéki főpolgármester-jelöltről a Párbeszéd állítása szerint a Képviselői Irodaházban készült a kiszivárgott hangfelvétel – írja a hvg.hu.

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

Zugló szétlopásáról és a családját ért fenyegetésről beszélt Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt egy múlt héten nyilvánosságra került hangfelvételen, többek között például azt mondta, „ha visszamegyek Zuglóba, engem elásnak”.

A felvételt több beszélgetésrészletből vágták össze, a kérdező hangja mindig eltorzított, azonban a Párbeszéd elnökségi tagjai kielemezték a felvételt és felismerték a kérdezőket, kiderült az is, hogy a hangfelvételen Szabó Tímea gyereke is hallható. A párt szerint a Képviselői Irodaházban tartott elnökségi üléseiket hallgatták le, ami egy nemzetbiztonsági védelem alatt álló épület, bejutni is csak előzetes engedélykéréssel lehet, a személyes adatok megadása után.

Ezért a hvg megkérdezte az Országgyűlés Hivatalát, vizsgálják-e a titokban rögzített hangfelvétel keletkezésének körülményeit.

Nem, mivel nem tartozik a hivatal feladat- és hatáskörébe – válaszolta a parlamenti sajtóiroda.

Kedden a Párbeszéd rendőrségi feljelentést is tett az ügyben.