Az önkormányzati választás tétje

Az önkormányzati választás tétje

2019. október 12. - 13:42

 

Felhívással fordult az ellenzéki szavazókhoz Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke. Arra kéri őket, holnap mindenképp menjenek el szavazni, és szavazzanak a helyben esélyes ellenzéki polgármesterre, valamint az őt támogató képviselőjelöltekre.

Szabadságszerető Magyar Honfitársaim!

Holnap, október 13-án hazánk valamennyi településén önkormányzati választások lesznek, új polgármestereket és képviselőket bízunk meg közösségünk szolgálatával. Évek óta tapasztalható, hogy ezen a választáson kisebb a részvételi hajlandóság, mint az országgyűlési választásokon, ennek ugyanis sokan kisebb jelentőséget tulajdonítanak. Én mégis arra kérem Önöket, most mindenképpen menjenek el választani, vigyék el barátaikat és rokonaikat is, kérjenek mozgóurát, ha szükséges (ezt délelőtt még megtehetik a szavazókörökben)! Szavazzanak mindenhol a helyben esélyes ellenzéki polgármesterre és az őt támogató képviselőjelöltekre:

Az esélyes ellenzéki polgármesterjelöltek

Az idei önkormányzati választásnak kivételesen nagy jelentősége van, nemcsak számunkra, de a Fidesz hatalma számára is. Nem véletlenül költenek milliárdokat plakátokra, internetes hirdetésekre, járják a házakat és hívják a választókat telefonon, nem véletlenül robbannak ki sorra példátlan közéleti és magánéleti botrányok, lepleződnek le a NER által beszervezett álellenzékiek és a NER által megvett vagy megzsarolt ellenzékiek. Orbán láthatóan mindent bevetett ebben a kampányban, ugyanis óriási a tét.

Magyarország történetének legkorruptabb rendszere most először szembesül a TELJES ELLENZÉKI ÖSSZEFOGÁSSAL. Öt évvel ezelőtt tökéletesen működött Orbán ördögien ravasz terve, a centrális erőtér: az ellenzék mindenhol megosztottan indult az egységes kormánypárttal szemben. 2019. október 13-án Magyarország lakosságának több mint fele új esélyt kap, végre nemcsak szavazás, de VÁLASZTÁS IS VAN, mert az összefogott ellenzék jelöltjeinek van esélyük legyőzni a korrupciót és a megfélemlítést.

2022 máris elkezdődött, az Orbán-rendszer lebontásának főpróbáját tartjuk minden olyan településen, ahol az ellenzék megértette az idők szavát és összefogott. Sajnos az emberi gyarlóság és önzés több nagyvárosban is megakadályozta a sikert (Debrecen, Békéscsaba), a megosztott ellenzéknek még az egyéni képviselői körzetekben sem sikerült megállapodnia. Máshol a megállapodás csak részleges, van, ahol egyes pártok, van, ahol a helyi civilek maradtak ki belőle. Legyen ez intő példa mindannyiunk számára, ne hagyjuk, hogy az ostobaság vagy árulás 2022-ben is megakadályozza a teljes összefogást!

A siker szükséges, de nem elégséges feltétele a teljes ellenzéki egység – az egyenlőtlen küzdelemben, ahol lovassággal megyünk a tankhadosztályok ellen, adományokkal és önkéntesekkel küzdünk a pénz és fizetett szakemberek ellen, csak hiteles, helyben ismert és elismert jelölteknek van valódi esélyük, akik mögé felsorakozott a helyi közösség és nem hagyták magukra az ellenzéki pártok sem. A Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetőiként örömmel látjuk, hogy országszerte több tucat ilyen közösség alakult. A szabadság ezen kis köreire tudunk építeni a 2022-es választásra felkészüléskor még ott is, ahol a túlerőt vasárnap még nem sikerül legyőzni. Közös küzdelmünket együtt folytatjuk a magyar demokratikus jogállam, az európaiság és a fejlődő helyi közösségeink érdekében.

Városaink, falvaink és közös magyar hazánk érdekében azt kérem tehát, hogy feltétlenül menjenek el választani, támogassák a közös ellenzéki és helyben hiteles független polgármesterjelölteket, és vigyék sikerre az összefogást a közelgő újabb országos megmérettetés érdekében. Szavazatukkal támogassák a polgármesterjelöltjüket támogató képviselőjelölteket is, sokan megtapasztaltuk, milyen keserves küzdelem egy fideszes többségű testület ellenében küzdeni településünk fejlődéséért.

Mi, jobb- és baloldali becsületes magyarok együtt alkotjuk az új, erős ellenzéket: akik megfogtuk egymás kezét, ne engedjük el!

Szeretettel:

Márki-Zay Péter,

az MMM elnöke