Az Emmi válasza a bérükkel fotózkodó pedagógusokra: Gyurcsány

Az Emmi válasza a bérükkel fotózkodó pedagógusokra: Gyurcsány

2019. július 29. - 15:15

 

A Pedagógusok Szakszervezete Országos Ifjúsági Tagozata akciójának hatására múlt héten egymás után tették közzé a pedagógusok, mennyit visznek haza minden hónapban. Hárman közülük a 24.hu-nak elmesélték, miért döntöttek úgy, hogy részt vesznek az akcióban, illetve arról is beszéltek, mi tartja őket még mindig a tanári pályán.

A nagy port kavart kampánnyal kapcsolatban a 24.hu megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát, és többek közt arról érdeklődött, terveznek-e valamilyen intézkedést a pedagógusfizetések növelése érdekében.

Az Emmi válaszában többek közt azt írta:

Felhívjuk a Pedagógus Szakszervezet figyelmét, hogy a Gyurcsány-kormánnyal ellentétben, amely utcára tett több ezer pedagógust, elvett tőlük egy havi bért és sorozatosan vonta el az ágazattól a pénzt, a mostani kormány 2010 óta pótolja az oktatásban a pénzügyi forrásokat."

Hogy az utóbbi állítás mennyire helytálló, arról ebben a cikkben olvashatnak bővebben.

Természetesen azt is megjegyezték, hogy

jövőre 645 milliárddal többet biztosítunk oktatásra,  és 44%-kal, vagyis 355 milliárd forinttal többet költünk pedagógus bérekre, mint tette azt a baloldal 2010-ben. Az elmúlt években átlagosan 50%-os pedagógus béremelést is végrehajtottunk."