Az egészségügyi dolgozók bátorsága

Az egészségügyi dolgozók bátorsága

2020. április 05. - 07:48

 

Az írásom pillanatában a kormány által közölt bizonyított fertőzöttek közül 85 egészségügyi dolgozó az országban. Az már rémhír, amiért börtönbe mehetek, ha százalékban kifejezve le merem írni, hogy a fertőzöttek 12,5%-a egészségügyi dolgozó?

Illusztráció: Védőfelszerelést viselő nővérek a koronavírussal érintett új betegek fogadására kialakított egyik osztályon a fővárosi Szent László Kórházban. Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

Száz betegből tehát 12 beteg olyan, aki ápolná, gyógyítaná őket. Tényleg vigyázunk az egészségügyi dolgozókra? Tényleg megkapják a megfelelő védőeszközöket?

Tudom, tudom! A tömeges tesztelés nem gyógyítja a betegséget. Felesleges a népességet tömeges tesztekkel zaklatni. Hát örülök, hogy a TBC-szűréssel és aztán a vakcinázással nem ezen a véleményen volt az akkori diktátor, és elfelejtették eltörölni a rendszerváltoztatás után a módszerét. Állítólag hat a koronavírusra is a TBC ellen kapott oltás, persze, ezt még csak feltételezik.

Nagyon örülök, hogy kapnak az egészségügyi dolgozók 500 ezer forintot. Kicsit savanyú lett ugyan a szám, hogy nem nettóban. Talán a veszélyt, hogy betegek lehetnek, ez némileg ellensúlyozza. De a fizetésük ettől még katasztrofális marad. Ahogy az sem világos, hogy ki az egészségügyi dolgozó? A fogorvosok? A háziorvosok, ápolónők, védőnők is kapnak? Mentősöknek is jár? Biztos kukacoskodásnak tűnik, de a fidióta ígéretekről 10 év alatt megtanultam, hogy illik időben pontosítani őket, mert a végén rosszul fogom érteni, és nem úgy, nem annyit és nem akkor, és nem azoknak ígértek, akiknek az ígéret elhangzott! Orvosok, ápolók, egészségügyi dolgozók, tanárok, és lehetne a sort folytatni, mind tudnak ilyen esetekről.

Örömmel hallgatom Cili nénit, a törzsfőnököt. Siker és siker a koronavírus elleni harc. Tehát az nagy siker, hogy jelen pillanatban a koronavírus halálozási rátája nálunk 4,7%-os. Nem akarok rémhíreket terjeszteni, így nem írom le, hogy hol és mennyi ugyanez a szám. Mi ebben is jobban teljesítünk, pedig a TBC ellen kapott oltás is segít nekünk a járvány elleni harcban, de ezt még nem bizonyították. Legtöbbet az segít, hogy nem tesztelünk, így fogalmunk sincsen, hogy ki és hol fertőzött, csak tünetmentes. Hátha a szerencse megint velünk lesz, és nem lesz nagy baj ebből a hozzáállásból!

Tiszteljük és becsüljük meg hát az egészségügyi dolgozóinkat, mert bevállalják a betegséget! Nem kamu, hiszen a kormány mondta, hogy közülük elég nagy számban lesznek fertőzöttek. Száz betegből 12 egészségügyi dolgozó. Ezért ez az 500 ezer forint, egyszer, bruttóban, valakiknek tényleg olyan nagy ellentételezés? Vezérünk! Áldjon téged az ég!

Kovács József

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.