Ápolók napja: Gondoskodjunk a gondoskodókról!

Ápolók napja: Gondoskodjunk a gondoskodókról!

2020. május 12. - 12:57

 

Május 12. az ápolók nemzetközi napja, annak emlékére, hogy 1820-ban ezen a napon született Florence Nightingale brit ápolónő, az ápolóképzés kiemelkedő alakja. A járványhelyzetben ismét bebizonyosodott, hogy az egészségügyben és a szociális ellátásban dolgozó ápolók hivatástudata nélkülözhetetlen. Becsüljük meg, amit a betegekért, idősekért tesznek! – írta közleményében Gerstmár Ferenc, az LMP  veszprémi önkormányzati képviselője.

Illusztráció: pexels.com

„Az LMP üzenete egyszerű: mindent el kell követni, hogy gondoskodjunk a gondoskodókról. Egyetértünk azzal, hogy a kormány bruttó 500 ezer forint egyszeri támogatást ad az egészségügyben dolgozó ápolóknak. Azt képviseljük, hogy a járványhelyzetben mutatott példás helytállásuk elismeréseként, munkájuk támogatása érdekében a szociális szektorban dolgozó ápolók is kapjanak egyszeri 500 ezer forintos rendkívüli juttatást. Hatalmas felelősség hárul rájuk, munkájuk pótolhatatlan" – olvasható a közleményben.

Gerstmár Ferenc szerint  azonban az egyszeri juttatások nem helyettesíthetik a bérek rendezését. Legalább 30 százalékos azonnali béremelés kell az egészségügyi és szociális szektorban, hogy munkájukat valóban megbecsüljük; és arra sem árt figyelmet fordítani, hogy ezeken a területeken nagy a munkaerőhiány.  Ha nem cselekszünk most, annak hosszú távú súlyos következményei lesznek – hangsúlyozta a képviselő.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.